ÖZÇINAR: “GÜZELYURT BİZİMLE DEĞİŞECEK, BİZİMLE GELİŞECEK”

 Ulusal Birlik Partisi Güzelyurt Belediye Başkanı ve Başkan adayı Mahmut Özçınar, Bostancı’yı ziyaret etti.

UBP’den yapılan açıklamaya göre, Bostancı Kani Kasapoğlu Düğün Salonu’nda yapılan toplantıya  UBP Güzelyurt Milletvekili ve İlçe Başkanı Kemal Dürüst, Milletvekili Ali Pilli, belediye meclis üyesi adayları, partililer ve halk katıldı.

Özçınar burada yaptığı konuşmada, hedeflerinin çevreye duyarlı, insan odaklı, sosyal sorumluluğu yerine getiren, katılımcılığı ilke edinen, huzurlu yaşam ortamı yaratan demokratik bir belediye yaratabilmek olduğunu söyledi.

Belediye başkanlığına seçildiği 1998 yılından beri yaptıklarını değil yapacaklarını anlatmak istediğini belirten Özçınar,  “Ülkemize, kentimize ve sizlere olan sevdamız ve hizmet sorumluluğu anlayışımızla yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Özçınar, yeni yaşam alanları yaratmada, yeni meydan düzenleme çalışmalarında ve kent mobilyalarının seçimi ve montesinde şehir estetiği kavramının mutlaka gözetilerek estetik şehir hedefine ulaşmaya çalışacaklarını söyledi.

Göreve başladığı günden itibaren hizmet belediyeciliği anlayışı ile çalıştıklarını belirten Özçınar, kentin ve köylerin kronikleşen sorunlarına, altyapı eksikliklerine el atarak hızlı çözümler ürettiklerini dile getirdi.
Özçınar, “Yaşlılarımız, yoksullarımız ve engelli vatandaşlarımız için sürdürmekte olduğumuz politikalarımızı artırıp sosyal yaşam içerisinde yer almalarına yönelik olarak sunmuş olduğumuz evde bakım ve hizmet politikalarını geliştireceğiz” dedi.

Oluşturulacak konut politikaları ile bölgenin en önemli sorunlarından biri olan iç göçü durdurmaya veya yavaşlatmaya çalışacaklarını kaydeden Özçınar, “Denize sınırımız olmasına rağmen sahilin olmamasını kentimizin gelişimi açısından ciddi bir eksiklik olarak görmekteyiz” diye konuştu.
Özçınar, Yayla sahil projesinin etaplar halinde inşa edilmeye başlanmasıyla kentin denizle buluşacağını söyledi.

Kemal Dürüst de, “Ben marka belediyeciliğin simgesi Mahmut Özçınar’ı biliyorum. Yıldız vermek biz öğretmenlerin işidir. Özçınar’a yıldız vermek gerekirse benden 10 yıldız” diye konuştu.

Özçınar’ın hem Türkiye Cumhuriyeti hem de Avrupa Birliği ile iyi ilişkiler içerisinde olduğunu anlatan Dürüst, Özçınar ve ekibine kefil olduğunu belirtti ve Bostancı halkından onay istedi.

Hükümetin bir yıldan beridir Güzelyurt’a yönelik bir çivi bile çakmadığını savunan Dürüst, üreticinin ve narenciyecinin kan ağlarken Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun mutlu kentlerden bahsetmesini eleştirdi.

UBP Güzelyurt Milletvekili Ali Pilli de, 28 belediye içerisinde en iyi çalışan belediyenin Güzelyurt olduğunu söyledi.

Güzelyurt Belediyesi’nin 24 saat hizmet verdiğini kaydeden Pilli, Özçınar’ın insan sevgisi ile dolu çalışkan ve üretken bir kişi olduğunu belirtti.

Hükümetin göreve geldiği günden beri zamdan başka bir şey yapmadığını kaydeden Pilli, narenciyenin dalında, patatesin üreticinin elinde kaldığını söyledi.