Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Gastronomi bölümü akademisyenlerinden Şef Ali Özçil, aday öğrencilere Gastronomi bölümü hakkında bilgilendirme de bulundu.

Özçil Girne Amerikan Üniversitesi’nin gerek uygulamalı derslerle, gerek ise Gastronomi bölümü açısından yapılan birçok etkinlikle ayrıcalıklı olduğunu söyledi.

Özçil; “Uygulamlı derslerimizde öğrencilerimizle yaptığımız birçok yemek Girne Amerikan Üniversitesi Akademik ve İdari Kadrosu tarafından zaman zaman öğle yemeği olarak sunulmktadır. Kusursuzca kusurlu olmaya özen gösteriyoruz. Bu da öğrecilerimizin özgüven duygusunu geliştiriyor. Her gün yeni şeyler yaparak, yeni sebzeler ve çeşitliliklerle uygulamalı olarak öğreniyor veya öğretiyoruz.

Mutfak alanı disiplin gerektiren bir alandır. Öncelikli olarak öğrecilerimize mutfak disiplinini aşılamaya çalışıyoruz. Uluslararası bir okul olduğumuz için 130 farklı ülkeden öğrenciler barındırıyoruz. Eğitim mutfağında da bunun zenginliği, gerek; yemek yaparken, gerekse teorik kısmında oldukça hissediyor ve bunu hissettirmeye çalışıyoruz.”

Özçil, mutfak dahilindeki tekniklerin en iyi şekilde verilmesi için ekstra çaba gösterildiğini belirtirken, dünya mutfağı dahilindeki çeşitliliğe hitap etmek adına özen gösterildiğini de belirtti.

Özçil; “ Öğrencilerimizin anlaması gereken en önemli şey, yemek yaptıkları sırada o yemeyi yerken, kendilerini müşteri yerine koymaları. Bu iki kavramı benimsedikleri takdirde çok daha güzel şeyler ortaya çıkıyor.”