Akıncılar köyünün yakınlarında bulunan tarlasını sürdükten sonra, evine dönerken Rumların kontrolündeki Dali’de ‘tehlikeli sürüş’ yaptığı gerekçesiyle Coşkun Alaslan (19) adlı Türk gencinin peşine düşen birisi motosikletli, 3 Rum polisi, sınırı aşarak kuzeye geçince güvenlik güçleri tarafından tutuklandı.


Akıncılar köyüne girdikten sonra Coşkun Alaslan’ı yakalayıp, eline kelepçe takan ve Türk köyünde bulunduklarını anlamayan 3 Rum polisi, bir anda Türk güvenlik güçlerini karşısında buldu. Bu kez kelepçeler Rum polislerine takıldı ve üçü de karakola götürdü.
 Tutuklama sırasında kolu kırılan Coşkun Alaslan ise, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne götürülerek burada tedavi edildi.

 

Olay nasıl gelişti?

Coşkun Alaslan’ın babası Halil Alaslan, oğlunun anızı yakılan tarlayı sürdükten sonra HK 243 plakalı Van araçla Rum kesimindeki Dali köyünden Akıncılar’a doğru giderken Rum polisinin peşine düştüğünü söyledi.


Oğlunun ara bölgedeki Rum polisinin kovalamacasına maruz kaldığını ifade eden Alaslan, çocuğu evinin önüne kadar kovaladıklarını belirtti. Çocuğunun arabadan iner inmez yakalanıp yere yatırıldığını ve ellerine kelepçe takıldığını anlatan baba Alaslan, “Çocuğumu ayrıca ip ile bağlamaya çalışırken komşular ve köy polisi ve daha sonra güvenlik güçleri olaya müdahale etti” dedi.


   Polislerin üç kişi olduğunu anlatan Alaslan, biri polis motorunda, ikisi de araçta olmak üzere Rum polisinin üç kişi olduğunu söyledi. Çocuğunun eline bağlanan ipin zarar verdiğini ifade eden Alaslan, ilk müdahalenin köydeki sağlık ocağında yapılmasının ardından Coşkun’un Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne götürüldüğünü kaydetti.


   Bu gibi olayların bölgede tekrar yaşanmaması için, polis ve askerin bir önlem almasını isteyen Halil Alaslan, “Rum polisinin benim oğlumu evimizin önüne kadar gelip almaya çalışması bile üzücü bir olaydır” dedi.

Rum köyü zannettiler

Köylüler, Rum polislerinin Akıncılar’ı Rum bölgesindeki bir köy zannederek köye daldıklarını söyledi.
   Köylülerin Rum polisine burasının Akıncılar köyü olduğunu ve geri dönmeleri gerektiğini söylemelerine rağmen Rum polisinin Coşkun Alaslan’ı tutuklayıp, aldıktan sonra geri dönme inadını sürdürdüğünü ancak olaya askerin müdahalesini gördükten sonra Türk tarafında olduklarını anladıklarını belirtti.

“Tehlikeli sürüş yaptı peşine düştük”

Güvenilir bir kaynak ise gazetemize yaptığı açıklamada, Rum polislerinin, Lefkoşa’da trafik polisi olarak görev yaptıkları sırada Dali köyünden Akıncılar köyüne yanlışlıkla geldiklerini söylediklerini ifade etti.
   Rum polislerin, Dali’de trafik kontrolünde oldukları bir esnada Coşkun Alaslan’ın çembere girerken tehlikeli sürüş yaptığını ve durdurmaya kalktıkları zaman üzerlerine aracı sürmeye çalışmasıyla peşine düştüklerini söylediklerini anlatan kaynak, Alaslan’ı takip ederken bilmeden Türk köyüne girdiklerini yinelediklerini belirtti.