İLKOKULLARDA İSE KARNELER 13 HAZİRAN’DA VERİLECEK

 KKTC’de, 2013-2014 Akademik Yılı’nın tamamlanmasının ardından, orta dereceli okullarda karneler bugün dağıtıldı. İlkokullarda ise karneler 13 Haziran Cuma günü verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, Genel Ortaöğretim Dairesi ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı ortaokul ve liselerde bugün toplam 15 bin 247 öğrenci karnelerini alarak, yaz tatiline başladı. Buna göre, ortaokullarda 8 bin 669, liselerde ise 6 bin 578 öğrenci karne aldı.

BU YIL İLK KEZ ELEKTRONİK KARNE...

Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, bu yıl ilk kez yeni bir uygulama başlatan bakanlık, Merkezi Eğitim Portalı üzerinden tüm öğrencilere elektronik karne de verdi.

Bakanlık, ancak son günlerde ADSL’de yaşanan sıkıntılardan dolayı portalda yer alan karnelerle öğrencilere dağıtılan karnelerde farklılıklar olabileceğini belirterek, böyle bir farklılığı yaşayan öğrencilerin kendi okul müdürlüklerine müracaat etmelerini istedi.

Öte yandan İlköğretimde karneler 13 Haziran Cuma günü dağıtılacak. Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda 19 bin 575 öğrenci karne alacak. Özel okullarda da karneler aynı gün verilecek.