UBP Genel Yönetim Kurulu, muhalefet tarafından önerilen erken genel seçime ise karşı çıktı. Erken genel seçime muhalefetin değil, gerek duyulması halinde UBP’nin karar vereceği bildirildi.
   UBP Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Mani, daha önce partiden ayrılan milletvekillerinin geri dönüşleri konusunda Genel Sekreter Fuat Namsoy’a, istişare kurması yönünde yetki verdiğini söyledi.
   Mani, UBP’nin iktidar partisi olduğunu ve erken seçim olacak ise buna muhalefetin değil UBP’nin karar vereceğini kaydetti. Erken seçimin şu anda düşünülmediğini de ifade eden Mani, UBP’nin 27 milletvekiline sahip olduğunu ve erken seçime sadece partinin karar vereceğini belirtti.

Atun sert çıktı

   Üç milletvekilinin partiye dönüşü konusu ise, UBP içinde görüş ayrılıklarına yol açtı. Kurultay arifesinde Başbakan İrsen Küçük’ün yanında yer alan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, ÖRP lideri Turgay Avcı ile İskele milletvekili Mustafa Gökmen’in yanı sıra DGP lideri Tahsin Ertuğruloğlu’nun UBP’ye alınma kararına karşı çıktığını söyledi.
   Üç milletvekilinin partiye katılımına ilkesel olarak karşı çıktığını ve toplantıda olumlu oy da kullanmadığını kaydeden Atun, bunu hiçbir şekilde kabul etmesinin mümkün olmadığını belirtti.    
   Konunun gündemde geldiği ilk günden itibaren, hiç gizlenmeden, açıkça görüşünü ifade ettiğini ve seçmenlerin de bu konuda son derece hassas olduğunu ifade eden Atun,  ÖRP lideri Avcı’yı işaret ederek, “Genel Sekreter konumunda iken zarar vererek partiden ayrılan ve bu partinin hükümet etme ve iktidara gelme potansiyelini ortadan kaldıranların geri dönüşlerine sıcak bakmıyorum ve karşı çıkışımı sürdürüyorum” dedi.
   Tahsin Ertuğruloğlu’nun ise UBP Parti Meclisi’nin oybirliği ile almış olduğu karar sonrasında parti üyeliğinden çıkarıldığını anımsatan Atun şöyle dedi:
   “Ben bu arkadaşların dönüşlerine karşı olduğumu daha önceleri de televizyon ve gazetelerdeki açıklamalarda da ifade etmiştim. Seçmenlere 4 yıldan beri yaptığım yorumlar bu doğrultudadır. Genel Yönetim Kurulu toplantısında bu arkadaşların dönüşü konusunda olumlu oy da kullanmadım.”

“Erken seçimi gerektirecek bir durum yok”

    Sunat Atun, erken seçim ile ilgili olarak aldıkları karara göre içinde bulunulan konjoktürde UBP’nin iktidarının mevcut olduğunu ve geçen hafta TDP ve DP’nin toplam beş milletvekilinin imza koyduğu erken seçim önergesi verdiğini anımsattı. UBP’nin tek başına iktidarda bulunan bir parti olduğunu, örgütlü ve güçlü bir parti olduğu için erken seçimlere her zaman hazır olduğunu kaydeden Atun, “Erken seçim eğer yapılacaksa bunu gündeme taşıyabilecek parti 27 milletvekili ile UBP’dir. Şu anda erken seçimi gerektirecek bir durum yoktur. UBP, 2-3 milletvekilinin ardından gitmez” dedi.
    Ülke için çok iyi programlar hazırladıklarını ifade eden Atun, 2010-2012’nin ekonomik programında kamu disiplininin sağlandığını ve ülkenin maliyesini toparladığını anlatan Atun, 2013-2015 döneminin ise reel sektöre yönelik olarak geçmiş üç yıllık dönemin iki katı kaynak kullandırılacak olmasının UBP’nin daha bu ülkeye vereceği çok önemli hizmetler olduğunun göstergesi olduğunu söyledi.  Atun, bu hizmetlerin ülkeye ve ülke insanına daha ileri refah getireceğini vurguladı.
   
Özcafer: Üç isim değil 
mahkemenin kararı önemli

   UBP Gazimağusa Milletvekili Afet Özcaferi ise, daha önce de Tahsin Ertuğruloğlu, Turgay Avcı ve Mustafa Gökmen’in partiye alınmalarının gündeme geldiğini ve daha sonra rafa kaldırıldığını, ancak son günlerde yine gündeme geldiğini kaydetti.
   Afet Özcafer, kendisi için bu günlerde söz konusu üç ismin değil, mahkemenin UBP ile ilgili alacağı kararın önemli olduğunu vurguladı.
   Genel sekreterin şu anda Fuat Namsoy olduğunu ve üç isimle ilgili istişare halinde olacağını kaydeden Özcafar, şöyle konuştu:“Benim için öyle ya da böyle bir durum söz konusu olmaz. Şu anda 3 Ocak’taki mahkemeyi bekliyoruz. Bizim için önemli olan budur. Şu anda partide genel başkan yoktur. Mahkeme gündemde iken üç ismi partiye alma gibi bir karar alma aşaması, açıkçası beni pek ilgilendirmez. Tavır alacak, sorun yaratacak da değilim. Ancak önce mahkemenin kararını görmemiz gerekir.”

UBP’den yazılı açıklama

  UBP Basın Bürosu, “UBP Genel Yönetim Kurulu”nun toplantısıyla ilgili açıklama yaptı. 
  Yapılan yazılı açıklamada, “Toplantıda iki küçük siyasal partinin, Cumhuriyet Meclisi’nin gündemine getirdiği erken seçim önerilerinin” değerlendirildiği kaydedilerek şöyle denildi:
  “UBP Genel Yönetim Kurulu, UBP’nin en güçlü siyasal parti olarak bir erken seçime kendisinin kararı ile gidilebileceğine bugün bir erken seçime gidilmesine gerek olmadığına, UBP’nin esasında her zaman, her türlü seçime hazırlıklı olduğuna, ülkeyi bir erken seçime sürüklemek için bazı örgütlerin ortaya koydukları her türlü demokrasi dışı eylemlerine fırsat verilmeyeceğine; her türlü kanunsuzluğun karşısında olunacağına, zorbalığın egemen olmaması için her türlü yasal yollara başvurulacağını ifade etmiştir.”