ATAMA BEKLEYEN AKADEMİ MEZUNU ÖĞRETMENLER TARAFINDAN DÜZENLENEN EYLEME KTÖS VE KTOEÖS DE DESTEK VERDİ

KTÖS: “KHK İŞLEVİNİ YİTİRİDİ. HÜKÜMET DE BUNU FIRSAT BİLEREK ATAMA YAPIYOR”

Çoğunluğu Atatürk Öğretmen Akademisi mezunu ilkokul ve okul öncesi öğretmenler Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı önünde eylem düzenledi. Eylemde, Akademi mezunu öğretmenler atama beklerken, okullardaki öğretmen açığının ehil olmayan öğretmenlerle doldurulduğu belirtildi.

Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından 22 Eylül’de düzenlenen sınıf öğretmenliği sınavlarına şaibe karışması üzerine öğretmen açığının doldurulma sürecinin uzadığı vurgulanan eyleme, Kıbrıs Türk Öğretmen Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmen Sendikası (KTOEÖS) de destek verdi.

Eğitim Bakanlığı önünde toplanan öğretmenler adına konuşan Tolga Uğurgil, 2005 yılında uygulamaya konan “sınıf öğretmenliği” sınavına karşı olduklarını anlattı ve sınavın geç yapılmasından dolayı eğitim döneminin başlamasına rağmen öğretmen eksiğinin giderilmediğine işaret etti.

Açıklamada, “Talebimiz, öğrencilerin eğitiminin daha fazla aksamaması için öğretmen ihtiyacı olan okullara ivedilikle atanmamızdır” denildi.

Sınıf ve okul öncesi öğretmen açığının “ehil olmayan” öğretmenlerle doldurulduğu iddia edilen açıklamada, “Hükümet kurultay uğruna öğretmenlik vasfına sahip olmayan delegeleri geçici olarak atamaya devam etmektedir. Eğitimin siyaset ve kurultaya alet edilmesi kabul edilemez” denildi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de, “Şu anda ciddi bir öğretmen sıkıntımız var. Kamu Hizmeti Komisyonu, getirildiği durum itibarıyla işlevini yitirmiş durumdadır. Hükümet bunu fırsat bilerek partizanca atamalar yapıyor” dedi.

Elcil, eylem yapan Öğretmen Akademisi mezunlarına dikkat çekerek, “Bu arkadaşlar gerekli eğitimi almış ancak bunların yerine ziraat ve makine mühendisi ile beden eğitimi öğretmenleri ilkokullara atanıyor” dedi.

Eğitim Bakanlığı’nın sorunları çözmede yetersiz olduğunu da kaydeden Elcil, “Bize eylem yapmaktan başka bir çare bırakılmıyor” dedi.