Eğitim Bakanlığı sınavlarda başarılı olamayan ve ders takıntısı bulunan öğrencileri sevindirecek bir karara imza attı. Ders takıntılı öğrenciler yapılacak ek sınav ile kaldıkları derslerden yeniden sınava girme şansını yakalıyor. Eğitim Bakanlığı Bakanlar Kurulunun aldığı karar sonrasında uygulamaya koyacağı ek bütünleme sınavı öğrencileri sevindirirken, özellikle 9’ncu sınıfta meydana gelen yığılmaların önüne de geçilmiş olacak.

TALEBE VE AİLELERDEN TALEP GELDİ

Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu Kıbrıs Manşet’e yaptığı açıklamada, ek bütünleme sınav yapılması ile ilgili olarak talep takıntısı olan talebelerden ve ailelerden geldi. 2 yıldır Bakanlar Kurulunun aldığı karar uyarınca ek sınavlar okullarda veriliyor. Bu yılda bu sınavlar alınan karar uyarınca gerçekleştirilecek dedi.

BU YIL SON

Arabacıoğlu açıklamasına devamla, ancak şunu belirtmek isterim ki, bu yıl yapılacak olan sınavlar sondur. Önümüzdeki yıl ek bütünleme sınavları yapılmayacak. Okullarda meydana gelen yığılmaların önünü açmak ve yığılmaları gidermek için ek sınavı yapıyoruz. Özellikle 9’ncu sınıflarda büyük bir yığılma olduğunu gözlemledik. 2013 – 2014 ders yılı sonunda ek sınavların yapılmayacağını bu yıl ders kayıdı yapan öğrenciler bilecek ve ona göre hareket edecek.

4 DERS VE ALTI OLANLAR SINAV HAKKI KAZANIYOR

Talebelere ek sınav hakkı tanınırken 4 ders ve altı dersten takıntısı olan öğrencilere bu hak tanınacak. Ayrıca 4 dersten 2 tanesinin notu 4 olacak. Tabi ek sınavın da kendi içinde bazı kuralları var. Sınava girecek talebeler bunlara da dikkat etmesi gerekir dedi.

ATLEKS SANVERLERE TALEP ÇOK

Lefkoşa’da Okullar Yolunda bulunan Atleks Sanverler okuluna talebin büyük olduğunu, çocuğunu okula yazdırmak için aileler araya aracılar koyduğunu ancak diğer okullara talebin az olduğunu belirten Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Okul

Müdürleri ile bir toplantı yapacağını, ayni ders tetrisatını o okullara da taşıyıp taşıyamayacağını konuşacaklarını, gereken yapılarak Atleks Sanverler Okuluna olan talebin yapılacak iyileştirmeler ile diğer okullara da dağıtılmasını sağlamaya çalışacaklarını vurguladı.