Ödenmemiş Elektrik Borçunuz Mu Var ?

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Genel Müdürü Mehmet Salih Gürkan, akıllı sayaca sahip abonelerin elektrik kesme işlemlerinin Pazartesi gününden itibaren otomatik olarak gerçekleştirileceğini açıkladı.

FATURALARINI 90 GÜN İÇİNDE ÖDEMEYEN DEVLET DAİRELERİNİN ELEKTRİKLERİ DE OTOMATİK KESİLECEK

TAKSİTLENDİRME DIŞINDA ALINAN ÖDEME ERTELEMELERİ GEÇERLİLİĞİNİ YİTİRİYOR

Konuyla ilgili yazılı açıklamasında “GSM yoluyla uzaktan haberleşmeli elektronik sayaçlara sahip Kıb-Tek abonelerinin yasal mevzuat gereği borçtan dolayı kesilmesi gereken elektrik akımları, yeni bir uygulama ile 24 Ağustos Pazartesi gününden itibaren otomatik olarak gerçekleştirilecek” ifadelerini kullanan Gürkan, otomatik kesme işleminin, sayaçlarla uzaktan haberleşen Otomatik Sayaç Yönetim Sistemi’ne ait bilgisayarlara yüklenen yazılım sayesinde yapıldığını anlattı.

469 TL ÜZERİ BAKİYESİ OLANLARIN ELEKTRİKLERİ OTOMATİK KESİLECEK

Gürkan son dönem fatura tutarı haricinde 469 TL üzerinde bakiyesi olan tüketiciler ile yapılandırılmış borcu olup her ayın 5’inci günü itibariyle iki taksitin üzerinde taksit geriliği olan tüketicilerin elektriklerinin otomatik olarak kesileceğini dile getirdi.

DEVLETE AİT SAYAÇLARDA 90 GÜN LİMİTİ

Devlete ait sayaçların elektrik akımlarının, dağıtım tarihinden itibaren 90 gün içinde ödenmeyen fatura bulunması halinde otomatik olarak kesileceğini aktaran Gürkan, elektrik akımı kesilen tüketicilerin elektrik akımlarının, sayaçlarına ait gerekli bakiye ile bağlantı ücreti ödenmeden yeniden bağlanmayacağını söyledi.

TAKSİTLENDİRME DIŞINDA ALINAN ÖDEME ERTELEMELERİ GEÇERLİLİĞİNİ YİTİRİYOR

Gürkan konuyla ilgili açıklamasında, taksitlendirme dışında makul gerekçelerle alınan ödeme ertelemelerinin yeni uygulamayla geçerliliğini yitireceğine işaret ederek “Tüketicilerimizin mağduriyet yaşamamaları için kuruma yapılacak ödemeler hususunda hassas davranılması beklenmektedir” dedi.

Gürkan açıklamasında taksitlendirilmiş borcu olan tüketicilerin mağdur olmamaları için gerek taksitli hesabındaki borç ödemeleri gerekse güncel tüketimiyle ilgili ödemelerine gerekli özeni göstermelerini istedi.