O ŞİMDİ SOKAKTA

Güzel bir hayatı, ailesi, çocukları ve işyerleri vardı. Ancak önce işyerlerini, sonra ailesini kaybeden Gürcan Döner çareyi içkide arayınca şimdiki durumuna geldi

Lefkoşa SurlariçiYenicami mahallesinde evden atılan Gürcan Döner,sokakta yaşamaya mahkûm edildi. Sokağın bir köşesine yığdığı eşyaların arasında yaşamaya başlayan 54 yaşındaki Döner, elbise dolabı,çamaşır makinesi, buzdolabı ve diğer eşyalardan kuytu yere duvar yaptı.Güneşten korunmak için perdelerini çatı yapan Döner’in şimdiki hayatına adım adıma gelmesine neden olan şey ise, içki oldu. Yıllar önce çok güzel bir hayatı olduğunu ancak tüm yaşamının elinden kaydığını ifade eden Gürcan Döner, Star Kıbrıs’a yaşadıklarını anlattı.Eskiden ağzıma damla içki koymazdım”şeklinde konuşan çaresiz adam, “Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi oldum, ancak kurtulamadım. Bu şekilde sokaklarda yaşamam imkânsız” dedi.

HAYATI SABUN GİBİ ELLERİNDEN KAYDI
Alkol bağımlısı olan, çalışamayan ve şimdi de sokakta kalan çaresiz adamın yıllar önce başka bir hayatı vardı.Lefkoşa’nın Göçmenköy ve Terminal bölgelerinde üç restoranı olan kebap ustası Döner’in hayatı içki yüzünden bir sabun gibi ellerinden kaydı.Önce işleri ters gitti, ardından eşi ile sorunlar yaşadı. “Eskiden ağzıma damla içki koymazdım”şeklinde konuşan çaresiz adam, sorunlarla boğuşmak için alkole sarıldı, ancak işler daha da kötüye gitti. Eşinden ayrılan Gürcan Döner, Lefkoşa Surlariçi’ndeki evinde yaşamaya devam etti.1991 yılından beridir aynı evde kalan Döner, 2008 yılında ev sahibi ile sorunlar yaşamaya başladı ve mahkemelik oldu.Mahkeme 7 Temmuz 2014 tarihinde Döner’in evden tahliyesine karar verdi.

ÖNCELERİ HAYATIM ÇOK İYİYDİ
Karar üzerine bir icra memuru ve iki kişi Döner’in eşyalarını sokağa attı.Yıllar önce çok güzel bir hayatı olduğunu ancak tüm yaşamının elinden kaydığını ifade eden Döner, Star Kıbrıs’a şunları anlattı: “ 1977 yılında asker olarak buraya geldim ve kaldım.Evlendim, biri kız biri erkek iki çocuk babası oldum.Asıl mesleğim kebap ustalığı olduğu için önceleri başka restoranlarda çalıştım 1999-2004 yılları arasında ise üç ayrı işyeri sahibi oldum.Önceleri işlerim çok iyi gidiyordu, ancak zamanla yavaş yavaş bozulmaya başladı.İşlerim kötüye gidince teker teker işyerlerimi kapatmak zorunda kaldım ve başkalarının yanında çalışmaya başladım.

AĞZIMA İÇKİ KOYMAZKEN, ALKOLİK OLDUM
İşlerimin yanı sıra aile hayatımda da huzur kalmamıştı. İşte 2006 yılında sütü bile düşünerek içen biriyken, içkiye başladım. Yıllar içerisinde ise alkol bağımlısı oldum. Alkol geri kalan hayatımın tamamını da elimden aldı. Sağlığım bozuldu, çalışamaz duruma geldim.Devlet bana 900 lira aylık bağladı ve o parayla geçinmek zorundayım.

EŞYALARIM SOKAĞA ATILDI
Evinden atılma sürecini de anlatan Döner, “1991 yılından beridir aynı evde oturuyordum.2008 yılında ev sahibi ile aram açıldı.Beni evden çıkarmak istedi ben de çıkmadım.Konu mahkemelik oldu.Mahkeme 7 Temmuz tarihinde evi tahliye etmem yönünde karar aldı. Dün de (Önceki gün)bir icra memuru ile 2 kişi gelip eşyalarımı sokağa attı.Şimdi bu köşede yaşama tutunmaya çalışıyorum”şeklinde konuştu.

ÇARESİZİM, ELİM KOLUM BAĞLI
Eski eşinin Türkiye’de olduğunu, oğlunun kendisi ile görüşmediğini, sadece evli olan kızının kendisini arayıp sorduğunu söyleyen Gürcan Döner, “Devletten yardım bekliyorum. Bu şekilde sokaklarda yaşamaya mahkûm oldum. Hastayım ve çalışamıyorum. Elim kolum bağlı, çaresizim. Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi oldum ancak kurtulamadım. Bu şekilde sokaklarda yaşamam imkansız” dedi.

Kaynak: Star Kıbrıs