Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, 2011 yılı Temmuz ayında aşırı alkol aldıktan sonra tutkunu olduğu kadına mesaj atıp cevap alamayan ve bu yüzden polisin kendine emanet ettiği tabanca ile havaya 2 el ateş açan polis memuru İsmail Çarık’ı 3 ay hapis cezasına çarptırdı.  

 
   Ağır Ceza Başkanı Ömer Güran, kararı açıkladıktan sonra sanığa “Herkes mesleğinin gerektirdiği hal, tavır ve hareket etme bilinci içerisinde olsun” dedi.
   Başkan Ömer Güran, kıdemli yargıç Fügen Ulutekin ve üye yargıç Ayşen Toroslu’dan oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oy birliğiyle aldığı kararı, Başkan Ömer Güran okudu.


   Başkan, öncelikle İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı’nın mahkemeye aktardığı olgulara özetle değindi.
   Ömer Gürkan, sanığın Ardahan köyünde ailesi ile yaşadığını, Ercan Devlet Havalimanı’nda polis memuru olarak görev yaptığını anlattı.
   Sanığın 18 Temmuz 2011 tarihinde eniştesi olan ve o sırada Şadan Otel 101 numaralı dairede kalan Fikret Yazıcı’nın yanına ziyarete gittiğini belirten Ömer Güran, sanıkla eniştesinin bira içip sohbet ettiklerini kaydetti.


   Daha sonra sanığın eniştesinin odadan ayrıldığını, sanığın ise uyumak için yan odaya geçtiğini belirten
   Başkan Ömer Güran, sanığın cep telefonu ile daha önceden tanıdığı ve arkadaşlık teklif ettiği Suna Berk isimli kadını cep telefonu ile aradığını bildirdi.
   Başkan Güran, kadından ret cevabı alan sanığın kadını aramaya devam ettiğini ancak cevap alamayınca eşine 
“ hakkını helal et” yazılı mesaj gönderdiğini ifade etti.


   Sanığın tüm bunlardan sonra Polis Genel Müdürlüğü’nün kendine emanet ettiği Zigana marka 9 mm çapındaki tabanca ile odanın penceresinden dışarıya doğru ateş ettiğini söyleyen Güran, otel çalışanlarının da durumu polise bildirdiğini anlattı.


   Polisin odaya girdiğinde sanığın elinde tabanca ve oda içerisinde 9 adet bira şişesini tespit ettiğini anlatan Başkan, sanığa yapılan kontrollerde yüzde 195 alkol tesiri altında olduğunun tespit edildiğini dile getirdi.


   Başkan Ömer Güran, sanığın mahkemeye aktardığı olgulara da özetle değinirken, sanığın özür dilediğini, pişmanlığını dile getirdiğini ve 2 çocuk babası olduğunu aktardığını açıkladı.
   Sanığın itham olduğu davaların gayet ağır ve vahim davalar olduğunun yasa koyucunun öngördüğü ciddi hapislik cezalarından öngörülebileceğini anlatan Ömer Güran, ceza takdir ederken vatandaşın huzurunun da göz önüne alınması gerekliliğine dikkat çekti.


   Ceza takdir ederken kendilerinin de özenli bir şekilde tüm hususları incelediklerini bildiren Güran, sanığın pişmanlığını ve adaletin erken tecellisine yardımcı oluşunu da göz önüne aldıklarını bildirdi.


   Huzurlarındaki meselede sanığa hoşgörü gösterilmesi hususunun olmayacağını açıklayan Başkan, sanığın polis olduğunu ve toplumdaki huzuru korumayı meslek edinmiş bir kişinin bu suçları işlemesinin hoş görüleşmeyeceğinin altını çizdi.


   Tüm hususları değerlendirdiklerini açıklayan Başkan Ömer Güran, sanığı 3 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.