Yıllar önce Kuzey Kıbrıs’a ailesi ile birlikte gelen 3 çocuk annesi 38 yaşındaki Hülgan Avcı dün eşyaları ile birlikte sokakta kaldı. Lefkoşa Küçükkaymaklı bölgesinde kirasını ödeyemediği için iki gün önce oturduğu evden çıkan ve 3 çocuğu ile sokakta kalan Hülgan Avcı, çareyi Arabahmet’teki boş bir eve sığınmakta buldu.


Bir gece kapısı ve camı olmayan evde çocukları ile kalan Avcı, dün sabah ev sahibinin baskınına uğradı ve oradan da atıldı. 



İNSANLIK ÖLDÜ: İzinsiz evine girilmesine sinirlenen ev sahibi, Avcı ile çocuklarını yaka paça dışarı attı.Çocukları ile yine sokaklara dönmek zorunda kalan genç anne, eşyalarını da gelişi güzel cadde kenarına koydu.


Kahvaltı sofraları, kıyafetleri, yatakları dahil tüm eşyaları sokağa saçılan ailenin dramı yürek burktu. 



AVCI, YAŞADIKLARINI ANLATTI: Eşi tarafından terk edilen, çocukları ile yaşam mücadelesi veren Avcı yaşadıklarını Star Kıbrıs’a anlattı: “Aslen Hataylıyım, 5 yıl önce eşim ve çocuklarımla Kuzey Kıbrıs’a geldik. Eşim inşaatlarda çalışıyordu. Uzun süre iş bulamayınca bunalıma girdi ve alkole başladı. Alkol bağımlısı olduktan sonra bana ve çocuklara şiddet uyguladı. Yaklaşık 5 ay önce de beni ve çocuklarımı bırakıp Türkiye’ye kaçtı.” 



ÖNCE EŞİ TERK ETTİ,SONRA ÇOCUKLARI İLE SOKAKTA KALDI: Eşi tarafından terk edildikten sonra hasta olduğunu öğrenen ve karnındaki tümürden dolayı ameliyat olan Avcı,bu süre içerisinde çalışamadığını ve Küçükkaymaklı bölgesindeki evin kirasını ödeyemediğini söyledi. Avcı,“Eşim bizi terk etmeden önce 3 ay kirayı ödemedi. Parası yoktu ve sürekli tartışıyorduk.


5 ay önce de bizi bırakıp gitti.Gündelikçi olarak çalışıp çocuklarıma bakmaya çalıştım. Ama hasta olduğumu öğrendim; karnımda tümür varmış.Ameliyat edildim.Buna rağmen iki hafta içinde ayağa kalkıp tekrar ev temizliğine giderek para kazanmaya çalıştım. Ne yazık ki tüm çabalarım boşa çıktı. Kazandığım para ancak 3 çocuğumun masraflarına yetti. Böylelikle 8 ay boyunca kira veremedim. Ev sahibi çıkmamı isteyince diretmedim.Çünkü o da haklıydı ama benim elimde de bir şey yoktu” şeklinde konuştu. 



EŞYALAR SAÇILDI, UMUTLAR YIKILDI: İki gün önce Küçükkaymaklı’daki evini boşaltmak zorunda kaldığını söyleyen Avcı, ondan sonra yaşadıklarını ise şöyle anlattı: “3 çocuğum ile sokakta kaldım.Vakıflar Dairesi’ne gittim ve durumumu anlattım. Bana ‘eğer boş bir yer bulursan bize haber ver. Çaresine bakacağız’ dediler.Ben de Arabahmet bölgesindeki bu evi buldum.Balkonu otlarla kaplıydı,kapısı açıktı.Çaresiz çocuklarımla gece kalmak için eve girdim.Sabah ev sahibi geldi ve çok sinirlendi.Belki o da haklıdır ama başka çarem yoktu; Ya geceyi dışarıda geçirecektik ya da o boş eve sığınacaktık.Ev sahibi dışarı çıkmamızı istedi ve eşyalarımızla birlikte yine sokaklara dönmek zorunda kaldık.”