Ülkemizde akıllara durgunluk veren ve herkesi şok eden ölüm olayları yaşanıyor. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde (UKÜ) 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Onur Çoban ile Kozanköy’de 44 yaşındaki Cemal Sürücüoğlu’nun kalp krizi geçirerek yaşamlarını kaybetmeleri “Neler oluyor?” dedirtti. 


   Dün ilk üzücü haber UKÜ’den geldi. Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde okuyan 21 yaşındaki Onur Çoban, ders bitiminde sınıftan çıkar çıkmaz, aniden rahatsızlanarak yere yığıldı.


   Üçüncü sınıf öğrencisi olan Onur Çoban’ın bir anda yere yığıldığını gören arkadaşları, yardımcı olmak için seferber oldu. Okul yönetimi ise derhal olay yerine ambulans çağırdı.


   İlk müdahaleyi ambulans ekibinin yapması sonrasında Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Onur Çoban, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çoban’ın ölüm nedeninin tam olarak otopsi sonucunda anlaşılacağı belirtilirken, kalp krizi üzerinde durulduğu öğrenildi.


   Arkadaşları tarafından sevilen ve başarılı bir öğrenci olduğu bildirilen Onur Çoban’ın ölümü, UKÜ camiasında derin bir üzüntü yarattı. Memleketi Antalya’da toprağa verilecek olan Onur’un en büyük hayali başarılı bir mimar olmaktı.

 

Mercimek pilavını yiyemedi

   Bir diğer üzücü haber ise Kozan köyünden geldi. Aslen Baflı olup, Kozanköy’de yaşayan ve geçimini çörekçilikten sağlayan 44 yaşındaki Cemal Sürücüoğlu, dün sabah aracını tamir ettirmek için Güzelyurt’a gitti. İşi bittikten sonra geri köye dönen Sürücüoğlu, eşi Feriha’ya “Bir güzel mücendira (mercimekli pilav) yap da yiyelim” dedi.
   Feriha Sürücüoğlu, mutfağa giderek pilavı pişirmeye başladığı sırada kalp krizi geçiren Cemal Sürücüoğlu, koltukta oturan annesinin kucağına yığıldı ve hayatını kaybetti. Sürücüoğlu’nun 75 yaşındaki annesi oğlunun kucağında ölmesi sonrasında, bir ana için en büyük acıyı yaşayarak, fenalık geçirdi.

 Şeker hastasıydı
   
   Aslen Baf’ın Çakırlar köyünden olan ancak 1974 Barış Harekatı’ndan sonra Kozanköy’e göç eden Cemal Sürücüoğlu, dün aniden fenalaşarak hayatını kaybetmesi köyünde büyük üzüntü yarattı.


   Şeker hastası olan ve bu yüzden görme problemi yaşayan Cemal Sürücüoğlu’nun kalp krizi geçirerek hayata gözlerini yumdu.


   Yakınlarından edinilen bilgilere göre, arabasını Güzelyurt’tan tamirden getiren Cemal Sürücüoğlu, eşinden kendisine pilav pişirmesini istedi. Annesiyle sohbet eden Cemal Sürücüoğlu, saat 13:30 sıralarında aniden fenalaşarak annesi Şerif Sürücüoğlu’nun kucağına düştü. 


   Arabayla Yılmazköy’e götürülen Cemal Sürücüoğlu, orada kendisini bekleyen ambulansla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.


   Hastanede derhal ameliyata alınan Cemal Sürücüoğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata geri döndürülemedi.


   Kozanköy’de çörek yapıp satan Sürücüoğlu’nun ilk eşinden olan 18 yaşındaki Ergül isminde bir kızı bulunuyor. İkinci eşi Feriha ile kısa bir süre önce evlenen Cemal Sürücüoğlu, birkaç yıl önce Türkiye’de gözlerinden ameliyat olmuştu. 


   Cemal Sürücüoğlu’nun önceki gün Girne’de bir doktora gittiği ve normalde günde 3 defa yaptırdığı insülin iğnesinin ikiye düşmesinden ötürü son derece mutlu olduğu öğrenildi.
  Sürücüoğlu’nun, bugün yapılacak otopsiden sonra Lefkoşa Mezarlığı’na defnedilmesi bekleniyor.