“NE OLDUYSA, DOĞUM SIRASINDA OLDU”

Sedef BOŞNAK
Gönendere’de yaşayan Necati ailesi, doğum sırasında iki kez beyin kanaması geçirdiğini iddia ettikleri bir ay erken doğan 21 aylık evlatlarının, doktor hatası nedeniyle gelişmediğini ileri sürdü.

Evlatları Çağlar Necati’nin yaşıtları gibi koşup oynayamadığını, yemek yiyip yürüyemediğini dile getiren acılı anne baba, yetkililere oğullarını tedavi ettirmek için çağrı yaptı.

Genç işsiz baba Salih Necati ve eşi Ayşe Tilki aylardır yaşadıkları acıyı paylaştı ve çaresizliklerini dile getirdi.

Gözü yaşlı anne Ayşe Tilki, hamileliği süresince Gazimağusa’da özel bir doğum kliniğinde düzenli kontrole gittiğini ve bahse konu klinikte oğlunu 34 haftalık dünyaya getirdiğini belirttikten sonra şöyle dedi: “Ne olduysa, doğum sırasında oldu. Evladım, doktor hatası sonucu acı çekiyor. Ciddi şekilde gelişim geriliği var. Yaşıtları gibi koşamıyor, yürüyemiyor, yiyemiyor.

Çaresiziz!

Eşim işsiz, çocuğumuzu Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne tedavi için götürüyoruz. Oradaki doktorlar oğlumuzun doğumda iki kez beyin kanaması geçirdiğini ve bu nedenle gelişim geriliği olduğunu söylediler. Bunun tespiti için MR çektirdik, sonuçlarını bekliyoruz.”

Doktora dava açacağız!

Evde sancılanan eşini geçen yılın Nisan ayında, bahse konu kliniğe götürdüğünü anlatan 28 yaşındaki Salih Necati, ilgili doktorun kendilerine, her şeyin yolunda olduğunu ve doğumun başladığını söylediğini anlattı. Eşine serum takıldığını ve bu işlemden sonra eşinin sancılarının arttığını söyleyen Salih Necati, ciddi iddialarda bulunarak, evladının doktor hatası sonucu acı çektiğini öne sürdü ve yasal yollardan hakkını sonuna kadar arayacağını anlattı. Salih Necati, şöyle devam etti:

“O gün eşimle birlikte klinikte 2 doğum daha vardı.

Doktor, eşimin doğumu başlamasına karşın diğer hastalarıyla ilgilendi. Kliniğe 08.00’de gittik, 17.00’da doğum oldu. Doktor, önce diğer iki hastayı doğurttu daha sonra, doğum masasında yatan eşirnin karşısında bir kahve içtikten sonra doğumu gerçekleştirdi. O gün ne olduğunu anlayamadık…. Evladım nefessiz doğdu, acilen Lefkoşa hastanesine sevk edildi. Çocuğumla ilgilenen doktor, evladımın iki kez beyin kanaması geçirdiğini oğlumu hayata döndürdüğünü söyledi ve bana bazı testler yaptırmamı söyledi. Yaptırdım. Hepsi temiz çıktı. Yaşı ilerledikte, yürüyememesi, konuşmaması bizi telaşlandırdı. Düzenli olarak aşılarını yaptırdığımız sağlık merkezindeki hiçbir doktor da bizi uyarmadı.

Evladım konuşamadığı, yemek yiyip su içemediği için agresif.

Acı çekiyor


Biz de onu gördükçe perişan oluyoruz. Dünyamız karardı, ben işi bıraktım. Hastane kapısından ayrılmaz olduk ancak nafile. Oğlumuzun derdine çare istiyoruz.”

Kıbrıs