Tüm dünyayı şaşırtan habere NASA’dan açıklama! “Bu fotoğrafta görülen…”

Mars üzerine bir çok kitap yazan Buckingham Üniversitesi araştırmalarından Dr. DiGregorio, Mars'ta çekilen fotoğraflarda uzaylılara ait fosilleşmiş ayak izleri görüldüğünü ve NASA'nın bunları gizlediğini iddia etmişti. Haberler tüm dünyada yayıldı ve ABD Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi söz konusu iz hakkında açıklama yaptı.

Mars üzerine birçok kitap kaleme alan Dr. DiGregorio, NASA'nın Kızıl Gezegen'de buldukları fosilleşmiş uzaylı izlerinin üstünü örtmekle suçladı.

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre Dr. DiGregorio, insansız keşif araçlarının Mars üzerinde çektiği fotoğraflarda uzun zaman önce fosilleşmiş uzaylı ayak izleri görüldüğünü iddia etti.

İngiliz Daily Star Gazetesi'ne konuşan Dr. DiGregorio, fotoğrafta görülen söz konusu izlerin bir yıldan bu yana Mars'ta çekilen fotoğrafların hiçbirinde olmadığını ve birden ortaya çıktıklarını iddia etti.

Söz konusu iddialar üzerine bir açıklama yapan NASA, Dr. DiGregorio'nun “ayak izleri” olarak tanımladıkları izlerin gerçekte fotoğrafta göründüğünden çok daha küçük olduğunu söyleyerek, gerçek boyutlarının ise bir susam tanesini geçmediğini açıkladı.

O HABERLERE AÇIKLAMA GELDİ

Uzay ajansına göre bu garip şekiller Mars yüzeyinde bulunan taşların kristal düzeni nedeniyle meydana gelmiş olmaları kuvvetle muhtemel. NASA'nın Mars Curiosity bilim ekibinden Sanjeev Gupta, bu şekillerin alçı taşı kristallerinin karakteristik bir özelliği olduğunu ve benzerlerinin Dünya'da da görülebileceğini söyledi.

NASA'nın yayımladığı görüntüler şüpheye yer bırakmadı.