Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay günübirlik ziyaret için Ankara’ya gitti.

Özersay ve beraberindeki heyet Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Kıbrıs Türk Yunan ve Doğu Akdeniz Bölgesinden Sorumlu Bakanlık yetkilileriyle görüştü.

Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) muhabirine Ankara ziyareti hakkında değerlendirmelerde bulunan Özersay, müzakere sürecinde gelinen son aşamayı aktardığı görüşmelerde Doğu Akdeniz’deki diğer gelişmelerin de ele alındığı, bu konuda atılacak adımlara ilişkin istişarelerin yapıldığını belirtti.

Özersay, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mitsialis’in önümüzdeki hafta başında Kıbrıs Rum tarafıyla istişarede bulunmasının beklendiğini kaydederek, Kıbrıs Türk tarafının da Atina ve Ankara’ya yapılan çapraz ziyaretlerde Mitsialis ile bir araya geldiğini anımsattı.

Özersay, Amerika, Avrupa başkentleri ve Rusya’da bazı temaslar gerçekleştirdiğini de hatırlatarak, stratejik ortak olan Türkiye ve garantör ülkelerle istişarelerine devam edeceklerini kaydetti.

Özersay’a Ankara ziyareti sırasında Müzakere Heyeti üyeleri Müdür/ Temsilci Gülfem Veziroglu Sevgili ve Cumhurbaşkanlığı Danışmanlık ve Siyasi İşler Müdürü Güneş Onar eşlik ediyor.

Kıbrıslı Türk Müzakereci Özersay ve beraberindeki heyetin bu akşam adaya dönmesi bekleniyor.