İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın kızı Ayşenur Talat, dün sabah saat 09:06’da anne oldu. Ayşenur Talat- Rauf Zrilli çifti, çocuklarına dedesinin adını verdi. 
   “Mehmet Ali Talat bebek”in dünyaya gelmesi, Talat ailesinde büyük sevinç yarattı. İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Oya Talat, KIBRIS’a konuşarak, ilk kez torun sahibi olmanın mutluluğu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi. İkinci Cumhurbaşkanı, torununu kucağına alıp gazetecilere poz verirken sevinçli ve gururluydu. 
    Mehmet Ali Talat, şöyle konuştu: 
  “Dede olmak güzel bir duygu, çok sevindim. Çocuklarımızı kucağımıza aldığımızda bu olgunlukta olmadığımız için, o gün yaşadığımız duygu farklıydı. ‘Çocuklarımızla birlikte büyüdük’ diyemeyiz ancak onlar büyüdükçe biz de olgunlaştık. Orta yaşı geçmiş insanlar olarak, torun sahibi olmak, bize ayrı bir mutluluk yaşatıyor. İnsanlar doğar, büyür, yaşlanır ve nesiller devam eder. Tüm insanların ve halkımızın, gelecekte daha iyi yaşamasını ve mutlu olmasını dilerim. Torunumuzun da mutlu ve güzel yaşamasını temenni ederim.” 
   Büyükanne olmanın mutluluğunu yaşayan Oya Talat ise duygularını şöyle aktardı:
  “İnsan hayatının ne kadar çok değerli olduğunu bir kez daha anladım. Doktorların iznini alarak, doğuma girdim ve bu mucizevi olaya tanık oldum. Torun sahibi olmak büyük bir heyecan. Önemli olan çocuklarımızı ve torunlarımızı da sağlıklı olarak görebilmek. Çocuklarımızın devamını görmek, yaşamın amaçlarından biridir. Bir insana can vermek, onun da başka birine can vermesi çok güzel bir duygu. Yıllar önce anne olan ben, bugün kızımın bir başkasına can verdiğini görünce çok duygulandım. Tüm bebeklere ve torunuma mutlu, sağlıklı ve başarılı bir hayat dilerim. En önemlisi de barış ve huzur içinde yaşamaları.”
   Genç anne- baba Ayşenur Talat ile Rauf Zrilli de bebek sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyordu. “Bebek Mehmet Ali Talat Zrilli”nin anne- babasını mutlu ettiğini gören Ayşenur Talat’ın sevinci gözlerinden okunuyordu.

 

 

KAYNAK : KIBRIS GAZETESİ