Muratağa –Sandallar ve Atlılar’da 14 Ağustos 1974’te toplu katliam sonucu şehit olan 126 Kıbrıslı Türk düzenlenen törenlerle anıldı.

Törenlere, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, bazı milletvekilleri, askeri ve sivil yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Muratağa-Sandallar Şehitliği’nde yer alan ilk törende protokol sırasına göre çelenk konuldu, saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Anma töreni, Muratağa Sandallar ve Atlılar Şehitlerini Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Aşır’ın konuşması, Ayşe Güler Akın’ın okuduğu şiir, şehitler için dua ve şehitliği ziyaretle sona erdi.

Buradaki törenin ardından Atlılar Şehitliği’nde düzenlenen ikinci törende  de şehitliğe  çelenk konarak saygı duruşunda bulunuldu.

AŞIR

Muratağa-Sandallar ve Atlılar Şehitlerini Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Aşır, yaptığı konuşmada,  bayrağı sonsuza kadar dalgalandırarak gelecek nesillere yaşanan acıları unutturmayacaklarını ifade etti.

Aşır,  Kıbrıs Türk halkının Barış Harekatı’ndan bugüne  barış dolu ve savaşsız günler yaşadığını belirterek, “Bu barış dolu günleri kaybetmek istemiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın iyi niyetle  görüşmeleri sürdürdüğüne değinen Aşır, Rum tarafının süreci sabote ettiğini kaydetti.

Türk askerinin adada barışın garantisi olduğunu vurgulayan Aşır, “Buradan geriye gitmek istemiyoruz” dedi.

Anavatan ve kahraman ordusuna sımsıkı sarılmak gerektiğini ifade den Aşır, şehitlere hitaben; “Bayrağımız başucunuzda dalgalanıyor, rahat ve huzurlu uyuyun, Ruhunuz şad olsun” dedi.