Müdürden memuruna cinsel taciz...

Kim bu Müdür?

Bölümünde çalışan kadına cinsel tacizde bulundu...

Tacizlerin arkası kesilmeyince kadın şikayette bulundu...


Genç siyasetçilerimizden, Haberal Kıbrıslı Gazetesi köşe yazarı Avukat Ayşe Öztabay bazı devlet dairelerinde kadına yönelik tacizin çoğaldığını ve artan tacizlerin birçok çalışan kadını rahatsız ettiğini dile getirdi.

DEVLET DAİRELERİNDE KADINLAR TACİZE UĞRUYOR

TDP Milletvekili adayı, Avukat Ayşe Öztabay, Kıbrıs Manşet’e yaptığı açıklamada, Geçtiğimiz gün Kadına şiddeti protesto ettiğimiz ‘Kadına Şiddet’e hayır gününü geride bıraktık. Kadına şiddet günümüzde kabul edilir bir durum değil.


Taciz de bu şiddetin bir parçasıdır. Maalesef kabul etmeliyiz ki KKTC Devlet Dairelerinde de bazı üst düzey bürokratlar kendi bölümlerinde çalışan kadınlara sürekli taciz girişiminde bulunarak, çalışan kadınlarımızı rahatsız ediyor. Taciz olayları o kadar ileri gittiki, bir Müdür kendi memuruna işi sürekli tacize bile götürdü dedi.




MÜDÜR KADIN MEMURA CİNSEL TACİZDE BULUNDU

Avukat Ayşe Öztabay, açıklamasına şöyle devam etti. ‘ Sosyal durumum nedeni ile sürekli olarak birçok televizyon kanalları beni programa davet ederek, hem Hukuk konularında hemde siyasi konularda benimle fikir alış verişinde bulunuyorlar.

Geçen akşam Mustafa Ertanın Beyin hazırladığı programa davet edildim ve Kadına Şiddet konularını programda konuşmaya başladık.


O anda kim olduğunu bilmediğim ancak daha sonra öğrendiğim bir hanımefendi programa özel bir mesaj atarak uzun süredir Lefkoşa’da bir bakanlıkta kamu görevlisi olarak çalıştığını ve uzun süreden beridir Bakanlık Müdürlerinden birisi tarafından sürekli olarak kendisine ‘Cinsel taciz’de bulunulduğunu söyledi.



 POLİSE DE ŞİKAYETTE BULUNULDU

Programa mesaj atan ve o anda kim olduğunu bilmediğim hanımefendi, Lefkoşa’da bir dairede kamu görevlisi olarak çalıştığını ve uzun süreden beridir müdürlerinden birisi tarafından cinsel olarak taciz edildiğini,

ilgili kişi hakkında yetkili Polis Müdürlüğüne kendisine yapılan taciz hakkında bilgi vererek şikayette bulunduğunu ve hakkını aramaya çalıştını dile getirdi.

Ancak şikayet ettikten sonra bile müdürün durumunda herhangi bir değişiklik olmadığını ve Polisin taciz ile ilgili ileri bir soruşturma yapmadığını mesajında ayrıca belirtti.

Mesajı atan kamu çalışanı hanımefendi şikayet ile ilgili kendisine dönülmediği ve bilgi verilmediği gibi cinsel taciz edilmesi durumunda da herhangi bir değişiklik olmadığı serzenişinde de bulundu..

Ben bir Avukat olarak kimsenin kimseye eziyet etmeye hakkı olmadığını, ederse de bedelini ödemesi gerektiği kanaatindeyim’




KİMLİĞİNİ ÖĞRENDİM

Bir önemli bakanlıkta görev yapan Müdürün kimliğini ben daha sonra yaptığım araştırmada öğrendim. Polise şikayet eden kadının şikayetinden vazgeçmediğini de öğrendim.


Polisin soruşturma yapması nedeni ile bu ismi ben soruşturmaya zarar vermemek açısından açıklamayı şuanda uygun görmüyorum diyen Ayşe Öztabay, Polisin soruşturmasını yakından takip ediyorum.

Bu konudaki gelişmeleri takip ettikten sonra soruşturma sona erince Müdürün kimliğini de kamuoyuna açıklayacayım ifadesinde bulundu.



BİRÇOK DAİREDE TACİZ VAR

Ayşe Öztabay açıklamasına devamla, konumum itibarı ile birçok kamu dairesinde çalışan kadınlardan, Amirleri ve Müdürleri tarafından kendilerine tacizde bulunduğu yönünde şikayetler alıyorum.

Bu şikayetler ya telefon ile yada mesaj yolu ile bana yapılıyor. Şu anda mesaj ile yapılan şikayetler, benim Face Book mesaj kutumda duruyor.

Bana bile zaman zaman sözlü olarak tacizde bulunanlar çıkıyor. Benim konumumda olan birisine bile bu yönde tacizde bulunma cüreti gösterenler hayda hayda kendi bölümlerinde bulunan kadınlara cinsel tacizde bulunurlar dedi.


KIBRIS MANŞET MÜDÜRÜN KİMLİĞİNİ ÖĞRENDİ

Kıbrıs Manşet yaptığı araştırma sonunda önemli bir bakanlıkta görev yapan Müdürün kimliğini öğrendi. Ancak şikayetin gerçek olup olmadığını araştıran Polis’in, soruşturma aşamasında olması ve bazı belgelere ulaşmak isteyen Polisin sürdürdüğü soruşturmaya zarar vermemek için Müdürün kimliğini açıklamayı şimdilik uygun görmedi.





KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER