ÖZDEMİR BEROVA: “(AP'NİN TÜRKİYE RAPORUNDAKİ KIBRIS TALEPLERİ) ANAVATAN TÜRKİYE'NİN KKTC'NİN HER ZAMAN YANINDA OLMASI, BİZİM ÜLKEMİZ AÇISINDAN VAZGEÇİLMEZ OLANDIR"

"SİYASİLER, PARTİLER HER ŞEY DEĞİŞEBİLİR ANCAK BİZİM İÇİN ESAS OLAN VE ASLOLAN ANA VATANLA OLAN İLİŞKİLERDİR. TARİHSEL SÜREÇ İÇERİSİNDE TÜRKİYE'DE HÜKÜMETLER DEĞİŞMİŞTİR AMA KKTC İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ İLİŞKİLER HEP EN SICAK DÜZEYDE KALMIŞTIR"

 Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Edirne'de temaslarda bulunuyor. Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye raporunda geçen KKTC ile ilgili taleplere ilişkin, "Anavatan Türkiye'nin KKTC'nin her zaman yanında olması, bizim ülkemiz açısından vazgeçilmez olandır" dedi.

Berova, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'ü makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Berova, AP'nin raporuyla ilgili soruya karşılık, bu tür taleplerin periyodik olarak gündeme getirildiğini kaydetti.

Berova, "Bizim için esas olan, Türkiye'nin Kıbrıs'taki garantisinin devamıdır. Çünkü adamızda geçmişte çok üzücü, kanlı olaylar yaşadık. Anavatan Türkiye'nin KKTC'nin her zaman yanında olması, bizim ülkemiz açısından vazgeçilmez olandır. Biz de bunları çok önemsemiyoruz aslında" diye konuştu.

Bir başka gazetecinin, Türkiye'de hafta sonu yapılan seçimleri değerlendirmesini istemesi üzerine de Berova, "Siyasiler, partiler her şey değişebilir ancak bizim için esas olan ve aslolan anavatanla olan ilişkilerdir. Tarihsel süreç içerisinde Türkiye'de hükümetler değişmişti, ama KKTC ile Türkiye arasındaki ilişkiler hep en sıcak düzeyde kalmıştır" dedi.

Berova, kendisinin de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olduğunu anımsatarak, "evimdeyim" diye nitelediği Trakya Üniversitesi'nde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu bildirdi.