Kısa bir süre önce ülkemizdeki özel bir televizyon kanalında yayınlanmaya başlayan şaka programının yapımcısı Çağlar Yüksel, önceki akşam saat 18.10 sıralarında

Lefkoşa Mezarlığı girişinde beyaz çarşafla korkutmaya çalıştığı Mehmet M. Gürkan isimli genç tarafından ciddi şekilde darp edildi. 


   Çağlar Yüksel’e kafa atarak burunun kırılmasına sebep olan Gürkan, polis tarafından gözaltına alındı ve dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarıldı. 


   Mehmet Gürkan, “Bir anda 3 kişi zombi gibi karşıma çıktı, ne yapacağımı şaşırdım” şeklinde kendini savundu. Gürkan, tahkikat amaçlı bir gün tutuklu kalacak.


   Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen davada, iddia makamı olarak mahkemede hazır bulunan Savcı Emine Taşkın, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı

Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Ömer Can’ı tanık olarak mahkeme dinletti. 


   Polis memuru Can, zanlı Mehmet M. Gürkan’ın “ciddi darp”, “vahim zarar”, “itale-i lisan” (küfretmek) ve “rahatsızlık” suçlarından methaldar olduğunu kaydetti. 


   Olayın yaşandığı Yakın Doğu Bulvarı üzerinde bulunan kamera kayıtlarının incelenmesi gerektiğini kaydeden Can, zanlının tahkikat amaçlı 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Gürkan: Bir anda üzerime saldırdılar

   Polis memurunun şahadetinin ardından, Yargıç Hale Ahmet Raşit, zanlı Mehmet M. Gürkan’a söz hakkı verdi.  


   Gürkan, “Arabası bozuldu diye, mezarlığın orda yaşlı bir teyzeye yardım etmek isterken, bir anda 3 kişi zombi gibi üzerime saldırdı. Ne yapacağımı şaşırdım ve neler yaşandığını hatırlamıyorum” şeklinde beyanda bulundu.


   Şahadeti ve zanlının beyanını değerlendiren Yargıç Raşit, zanlının tahkikat amaçlı 1 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.


   Bu arada “şaka” programının yapımcısı Yüksel, “İlgili şahıs şaka olduğunu bilerek bana saldırdı ve vurdu; zaten öyle olmasa, yani şaka olduğunu bilmeden vursa şikayetçi olmazdım” dedi.