PROJE KALEMİNE 5 MİLYON TL KONULDU

Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürlüğü, “Meslek Okulları Kampüs Projesi”nin hayata geçirilmesi amacıyla ilgili kaleme 5 milyon TL konulduğunu açıkladı.

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’nin açıklamasına göre, 2013 Mali Yılı Bütçesi TC Yardımları ile finanse edilen “Meslek Okulları Kampüs Projesi” kalemine 5 milyon TL konuldu.

Lefkoşa’daki 4 meslek lisesinin yer alacağı kampus için ilgili birimlerin de katılımıyla çalışma komiteleri kurulması ve aralık sonuna kadar çalışmaların tamamlanması hedefleniyor.

Açıklamada, Lefkoşa Meslek Okulları Kampüs Projesi’nin Lefkoşa’da Domuzcular Burnu’nda hayata geçirilmesi amacıyla, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Ali Yönel başkanlığında, üniversiteler, meslek okulları, Şehir Planlama Dairesi, Jeoloji ve Maden Dairesi, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Mimarlar Odası, Planlama ve İnşaat Dairesi, Karayolları Dairesi, Su İşleri Dairesi ve Gençlik Dairesi’nin temsilcilerinin katılımıyla toplantı düzenlendiği kaydedildi.

UYGULAMA PROJESİ  İÇİN YARIŞMAYA ÇIKILACAK

Toplantıda,  uygulama projeleri için yarışmaya çıkılmak üzere gerekli hazırlıkların ivedilikle yapılması amacıyla çalışma komiteleri kurulması ve komitelerin en geç Aralık sonuna kadar çalışmalarını tamamlaması kararlaştırıldı.

3 BİN ÖĞRENCİLİK KAMPÜS

Meslek Okulları Kampüsü Projesi’yle Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, Atatürk Meslek Lisesi, Haydarpaşa Ticaret Lisesi ve Haspolat Meslek Lisesi buraya taşınarak 3 bin öğrenciye hizmet verecek bir kampüs oluşturulacak. Ayrıca, mesleki eğitimin daha çağdaş koşullarda sürdürülmesi, öğretmen ve diğer donanımların daha verimli kullanılması sağlanacak.

(ÖZ/GÜL) FOTOĞRAFLI