Lefkoşa’da önceki akşam, başbakanlık kavşağında Lefkoşa’nın çöplerle dolu görüntüsüne tepki göstermek için “İllak Deme, Bişey Yap” sloganıyla toplanan grup, dün başbakanlık ışıklarında bir eylem daha gerçekleştirdi.


    Eylemciler, yol temizleyerek yetkililere mesaj verdi. Ardından da aktivistler, sokaklardan topladıkları çöpleri, naylon torbalara koyarak başbakanlık giriş kapısına astı. Eylemciler, çöp naylonlarının üzerine, “halktan size” yazısı da yazdı.


    Kavşakta havalı borular ve davullarla toplanan 100-150 kadar eylemci, Lefkoşa’nın “pis durumunu” protesto etti, LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları ve Başbakan İrsen Küçük ile hükümeti “istifaya” çağırdı.


  Çöp poşetlerini ve maskeleri kıyafet olarak kullanan eylemciler evlerinden getirdikleri kova, deterjan, süpürge ve moplarla yola su dökerek temizlik yaptı. Temizlik sırasında Dereboyu’ndan Lefkoşa Devlet Hastanesi yönüne giden trafikte 5 dakikalık kısa süreli kesinti yaşandı. Polis daha sonra eylemcileri kaldırıma çekerek trafiğin normal akışıyla devam etmesini sağladı. Bu sırada eylemcilerle polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.


  Eylem alanına su tankeri çağırıp yola su sıkmak isteyen eylemcilerin bu hareketi, yine polis engeline takıldı ve tankerden yola su akıtılmasına izin verilmedi.
  Eylemde, BES “Kavgamız Ekmek Kavgası” yazılı pankartını açtı, Belediye çalışanları “Çöpçüler Kralı – Yazan Yöneten Oynayan: Cemal Bulutoğluları” tişörtleri giyerek tepkilerini gösterdi.


 “Temiz Lefkoşa Temiz Yönetim”, ve “…Kaka Lefkoşa” sloganları atılan eyleme bazı sendikalar ve siyasi partiler de destek verdi.
 Eylemde polis teşkilatının en az eylemciler kadar kalabalık gelmesi ve alınan geniş güvenlik önlemleri gözlemlendi.