Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı, GAÜ Onursal Doktora sahibi merhum Rauf Raif Denktaş için anma töreni düzenledi.

 

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Millenium Kompleks Senato Kongre Salonu’nda GAÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Saadettin Yıldız’ın konuşmasıyla başlayan törende,  merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın hayatını anlatan belgesel gösterimi yapıldı.

 

Halka açık olarak gerçekleşen törene GAÜ Rektör Yardımcısı Sadık Ülker, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar ile çok sayıda öğrenci ve öğretim görevlisi katıldı.

 

Yıldız, “Türkiye için Atatürk neyse Kıbrıs içinde Rauf Raif Denktaş odur”

 

GAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Saadettin Yıldız gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, “Türkiye için Atatürk neyse Kıbrıs içinde Rauf Raif Denktaş odur. Bu kıyaslama size abartılı görünebilir ama Türkiye de bir var oluş mücadelesi verildi onunda lideri Mustafa Kemal Atatürk idi. Kıbrıs’ta ki varoluş mücadelesinin lideride merhum Rauf Raif Denktaş tır” dedi.

 

Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça gerçekleştirmiş olduğu konuşmasına, Denktaş’ın bir şiiri ile başlayarak, Denktaş için vatan ve millet kavramlarının değerinden bahsetti. “Denktaşca”  dergisinin ilerleyişinden bahseden Akça, KKTC üniversitelerinin işbirliğinde dergiyi oluşturduklarını belirtti. Ayrıca, Dentaş’ın Anıt Mezarının henüz yapılamadığından duyduğu üzüntüyü paylaşan Akça, öğrencilere, mezun oldukktan sonra gidecekleri yerlerde Kıbrıs Türk’ünün 90 yıllık mücadelesini anlatmalarını istedi.

 

Araştırmacı yazar harid Fedai gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, Kıbrıs tarihinden bahsederek, Milli Mücadele günlerinde yaşanan anılara değindi.

 

Törenin sonunda Merhum Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş belgeselinin izlenmesinin ardından, Denktaş’ın yeraldığı fotoğraf sergisi gezildi.