Gazimağusa’da İsmail Aydın’a ait işyerine girerek 516 TL değerinde bakır tel çalmakla suçlanan 15 yaşındaki iki çocuk, dün okul üniformaları ile mahkemeye çıkarıldı.


   Birer velileriyle birlikte mahkeme huzuruna çıkarılan her iki çocukta, ileride yargılanmak üzere teminata bağlandı. Mahkeme, yaşları küçük olan zanlıların birer velisinin lehlerine 20 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması kaydıyla yargılanıncaya kadar serbest kalmalarına karar verdi.


   Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Banu Soyer’in huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı

yürüten Savcı Ahmet Özlemler, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amiriği’nde görevli polis memuru Vedat Bilginaylar’ı tanık olarak dinletti.


   Tanık polis, zanlıların 17 Kasım 2012 tarihinde saat 18.00’de Antalyalılar Caddesi üzerinde bulunan İsmet Aydın’a ait işyerinin arka kısmındaki kapıyı açarak içeriye girdiklerini söyledi.


   Zanlıların içeriye girdikten sonra her iki zanlının da 17 kilo ağırlığındaki 2 adet rulo bakır teli çaldıklarını söyleyen Vedat Bilginaylar, bakır telin 561 TL değerinde olduğunu kaydetti.


   Zanlıların aynı gün tespit edilerek yakalandıklarını ifade eden Bilginaylar, çalınan bakır tellerin de tasarruflarında bulunduğunu dile getirdi.


   Zanlılar aleyhine yürütülen soruşturmanın sona erdiğini açıklayan tanık polis, mahkemeden her iki çocuk zanlının da uygun bir teminatla serbest bırakılmalarını talep etti.


   Yargıç Banu Soyer, bir velileri ile birlikte mahkeme huzuruna çıkarılan her iki zanlının da birer velisinin imzalayacağı 20’şer bin TL’lik kefalet senedi karşılığında serbest bırakılmalarını emretti.