SARIÇİZMELİ: “BELEDİYENİN KURUMSALLAŞMASI VE HALKA EN İYİ HİZMET İÇİN BÜYÜK ÇABA HARCIYORUZ”

Lefkoşa, 19 Eylül 14 : Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, dün akşam halka açık toplantı düzenleyerek belediyenin çalışmaları hakkında halka bilgi verdi ve onlardan gelen soruları yanıtladı.

Mehmetçik Belediye Gazinosu’nda yer alan toplantıya Belediye Meclis Üyeleri, belde muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile halk katıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Sarıçizmeli, toplantıda ilk olarak seçim propaganda sürecindeki vaatlerinden biri olan mal varlığını açıkladı.

Sarıçizmeli, toplantıda yaptığı konuşmada, belediyenin kurumsallaşması ve halka en iyi şekilde hizmet verebilmesi için büyük çaba harcadıklarını vurguladı.

Göreve geldikleri günden itibaren, belediye çalışanlarının geçmiş yıllardan birikmiş haklarının verilmesi konusunda imkanları dahilinde adımlar attıklarını anlatan Sarıçizmeli, belediyedeki bilgisayarların programlarını güncel koşullara uyarlandığını ve tahsilat sistemlerinin yenilendiğini ayrıca ilgili personelin de yeni bilgisayar programı konusunda eğitim çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

“BELEDİYEYE BAĞLI TÜM KÖYLERDE TEMİZLİK KAMPANYASI BAŞLATILDI”

Cemil Sarıçizmeli, geçmiş dönemden kaynaklanan sorunlardan dolayı belediyeye bağlı tüm köylerde büyük bir çevre kirliliği yaşandığını, belediyede yeni dönemle birlikte kurdukları ekiplerle tüm köylerde temizlik kampanyaları başlattıklarını ifade etti.

“Ekiplerimiz köylerimizdeki çöp ve molozları temizliyor. Bununla birlikte sağlık ekibimiz düzenli olarak haşereyle mücadele kapsamında tüm belde sınırlarımızdaki evleri ilaçlıyor” diyen Sarıçizmeli, belediye sınırları içindeki herkesin daha sağlıklı bir çevrede yaşaması için çabalarını sürdüreceklerini, temizlenen yerlerin korunması için de duyarlılık beklediklerini vurguladı.

“MEHMETÇİK ÇÖPLÜĞÜ ARTIK YANMIYOR”

Sarıçizmeli, kangrenleşen ve yıllarca acısını hep birlikte çektikleri, halkı zehirleyen Mehmetçik çöplüğünün artık yanmadığını, iyileşme sağlandığını söyledi.

Anlaşma yaptıkları özel şirket tarafından her hafta düzenli olarak özel ekipmanlarla çöplük alanına gelinerek çöplerin üzerinin örtüldüğünü, bu yöntemin adanın her kesiminde uygulanan bir yöntem olduğunu anlatan Sarıçizmeli, şöyle konuştu:

“Bununla birlikte çöp yerinin ıslahı ile ilgili Başbakanlığa bağlı Yatırım Geliştirme Ajansı’nın Alman şirketle yürüttüğü projeyi yakından takip ediyoruz. Bu proje kapsamında çöpten elektrik santrali kurma çabaları vardır. Hedefimiz bu proje gerçekleşirse, proje kapsamına dâhil olmaktır ki böylece çöp yerimizin ıslahı konusunda büyük bir adım atacağız.”

VATANDAŞLAR BEKLENTİLERİNİ DİLE GETİRDİ, SORULAR SORDU

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, halka açık toplantıda daha sonra katılımcıların sorularını cevapladı, belediyeden beklentilerini dinledi.

Belediyenin ilgili memurlarının, belediyenin mali durumuyla ilgili halkı bilgilendirdiği toplantıda, Belediye Başkanı Sarıçizmeli, benzer toplantıların bundan böyle belediyeye bağlı tüm köylerde periyodik olarak düzenleneceğini belirtti.

(AK/GÜL)  FOTOĞRAFLI