Bizleri kınadığını ilan eden yetkileri olmadığı halde, kendi kendilerini yetkilendiren belli merkezlerden maaşlı olduğu iddia edilen ve adını Medya Etik Kurulu olarak kullanan Kurul yine toplanıp bazı kararlar almış . Kendilerini tanımadığımızı ve yasal bir zeminde kurulup , meşru seçimle oluşan bir örgüt olmadıkları müddetçe aldıkları ve/veya alacakları kararların bizi bağlamadığını ilan ettiğimiz Kurul yine kendi başlarına toplanıp bizimle ilgili karar almışlar.
Gayrımeşru Kurulun hakkımızda aldıklarını ilan ettikleri kararı yorumsuz olarak bilgilerinize sunarız.

KIBRIS MANŞET HABER SİTESİNE UYARI

Medya Etik Kurulu, bir okur şikayeti üzerine gündemine aldığı, Kıbrıs Manşet isimli haber sitesinde 10 Ekim 2014 tarihinde yayımlanan “Lefkoşa’da İntihara Teşebbüs” başlıklı haberden dolayı ilgili siteyi uyarma kararı aldığını da açıkladı.

Kurul kararında, intihar teşebbüsünde bulunduğu öne sürülen kadının adının, yaşının ve yaşadığı yer bilgisinin açık biçimde verildiği ve aynı zamanda intihar yönteminin de aktarıldığı ifade edildi.

Kararda şu ifadelere yer verildi:
“Haberi değerlendiren Kurulumuz, intihar konulu haberlere ilişkin önceki kararında vurgulanan tavsiyelere uygun habercilik yapmayan Kıbrıs Manşet haber sitesini uyarma kararı aldı.”