Lefkoşa, 10 Temmuz 20 : Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, basın emekçilerinin 11 Temmuz Basın Günü’nü kutladı.

Uluçay, yayınladığı mesajda, Kıbrıs’ta bir Kıbrıslı Türk tarafından çıkarılan ilk Türkçe gazete olan Saded’in yayınlanmaya başlamasının anısına her yıl geleneksel olarak kutlanan 11 Temmuz Basın Günü’nde tüm basın emekçilerini kutladı.

Uluçay, ülkede basının çok sesliliğe ve demokrasiye her zaman büyük katkılar yaptığı gibi halka gerçekleri aktarmak gibi kutsal bir görevi üstlendiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

“Bütün dünya ile birlikte aynı anda yaşadığımız pandemi dönemi boyunca basının haber verme görevinin ne kadar elzem olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu vesileyle pandemi dönemi boyunca büyük riskler alarak görevlerini başarıyla yerine getiren tüm basın emekçilerine de teşekkürü bir borç bilirim. Ülkemizde basının hak ettiği yeri alması, çalışma standartlarının daha iyi olması adına bizlere de büyük görevler düşmektedir. Özellikle basının ürettiği emeğin korunması adına Cumhuriyet Meclisi’nde yakın dönemde hayat bulan Bilişim Suçları Yasası bu kapsamda yapılan önemli bir çalışmadır.  Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha ülkemizde basın sektöründe emek veren tüm emekçi kardeşlerimizi kutlar, görevlerinde başarılar diler, ülkemiz basınına yıllarca emek veren ve bugün aramızda olmayan çok değerli basın çalışanlarını da saygıyla anarım.”

(EMR/FEZ)