4 KOMİTE BU SABAH MECLİS BAŞKANI SİBER BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

Cumhuriyet Meclisi’nde yeni yasama yılının başlamasıyla yenilenen komitelerden dördü bu sabah Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber başkanlığında toplanarak başkan ve başkan vekili seçimlerini yaptı.

Meclis’ten verilen bilgiye göre, sürekli komitelerden Dilekçe ve Ombudsman Komitesi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi ve Sayıştay Komitesi yanında, Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Kuruluş Yasa Tasarısı’nı Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici (Ad-Hoc) Komite, başkan ve başkan vekili seçimi gündemiyle toplandı.

Tüm komitelerin toplantılarına Meclis Başkanı Siber de katılarak başkanlık etti.

DİLEKÇE VE OMBUDSMAN KOMİTESİ BAŞKANI ÖZDENEFE

Dilekçe ve Ombudsman Komitesi Başkanlığı’na CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe seçilirken, UBP Milletvekili Esat Ergün Serdaroğlu da Başkan Vekili oldu.

Dilekçe ve Ombudsman Komitesi toplantısına, DP-UG Milletvekili Özdemir Berova, UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, CTP Milletvekili Hüseyin Erçal, CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları, UBP Milletvekili Ahmet Kaşif, CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, UBP Milletvekili Esat Ergün Serdaroğlu katıldı. 

İDARİ KAMU VE SAĞLIK İŞLERİ KOMİTESİ BAŞKANI GÜLLE

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’ndeki seçimde başkanlığa CTP Milletvekili Ahmet Gülle, başkan vekilliğine de DP-UG Milletvekili Menteş Gündüz seçildi.

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplantısına, CTP Ahmet Gülle, DP-UG Milletvekili Menteş Gündüz, CTP Milletvekili Hüseyin Erçal, UBP Milletvekili Ahmet Kaşif ve CTP Milletvekili Erkut Şahali katıldı.

SAYIŞTAY KOMİTESİ BAŞKANI TAÇOY

Cumhuriyet Meclisi Sayıştay Komitesi’nin toplantısında da başkan ve başkan vekili seçimleri yapıldı; DP-UG Milletvekili Hasan Taçoy Komite Başkanı, CTP Milletvekili Mehmet Çağlar ise Komite Başkan Vekili seçildi.

Toplantıda CTP Milletvekilleri Mehmet Çağlar ve Birikim Özgür, DP-UG Milletvekili Hasan Taçoy, UBP Milletvekilleri Ersin Tatar ve Zorlu Töre yer aldı.

DAÜ’YLE İLGİLİ AD-HOC KOMİTE BAŞKANI ÖZCENK

Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Kuruluş Yasa Tasarısını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici (Ad-Hoc) Komite’nin toplantısında ise UBP Milletvekili Erdal Özcenk başkanlığa, DP-UG Milletvekili Hakan Dinçyürek ise başkan vekilliğine seçildi.

Toplantıya, TDP Milletvekili Zeki Çeler, DP-UG Milletvekili Hakan Dinçyürek, CTP Milletvekilleri Tufan Erhürman, Ferdi Sabit Soyer ve Erkut Şahali, UBP Milletvekilleri Dursun Oğuz ve Erdal Özcenk katıldı.