CANDAN, TAÇOY VE SANER’DEN OLUŞAN MECLİS HEYETİ, AVRUPA PARLAMENTOSU’NDA ÇOK SAYIDA TOPLANTIYA KATILACAK

 Cumhuriyet Meclisi’nden 3 kişilik heyet, dün gittikleri Fransa’nın Strasbourg kentindeki Avrupa Parlamentosu’nda temaslarına bu sabah başlıyor.

CTP-BG Milletvekili Armağan Candan, UBP Milletvekilli Ersan Saner ile DP-UG Milletvekili Hasan Taçoy’dan oluşan heyet, Avrupa Parlamentosu’ndaki siyasi grup yetkilileri ile görüşecek ve Parlamento çalışmalarını takip edecek.

Yirmiden fazla toplantıya katılacak olan heyet, AP Dış İlişkiler Komitesi Başkan ve Üyeleri, AP Türkiye Raportörü, AP Başkanı Martin Schulz’ın Kabinesi, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu üyeleri, Hristiyan Demokrat Grup, Sosyalist Grup, Liberal Grup, Yeşiller ve Muhafazakar Reformcular Grupları ile görüşmeler gerçekleştirecek.

TAK muhabirinin CTP-BG Milletvekili Armağan Candan’dan aldığı bilgiye göre bugünkü görüşme programında aralarında AP Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok, Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flautre’ün de bulunduğu bazı önemli isimlerle görüşmeler yer alıyor.

Heyet temaslarında Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin başlaması, Kıbrıslı Türklerin Avrupa Parlamentosu’nda temsiliyeti ve Kıbrıslı Türklerin Avrupa Birliği’nden beklentilerine ilişkin konuları gündeme getirecek.

Heyet ayrıca Yunanistan’ın AB Dönem Başkanlığı Programı’nın tartışılacağı AP Genel Kurulu toplantısını da takip edecek. Genel Kurul’da Kıbrıs konusunun da gündeme gelmesi bekleniyor.

CTP-BG Milletvekili Armağan Candan bu akşam ayrıca CTP-BG’nin gözlemci üye olduğu Avrupa Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı (S&D) Grup toplantısına da katılacak.

Temaslarını yarın da sürdürecek Meclis heyeti, Perşembe günü yurda dönecek.