Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yeni hayata geçirilecek ekonomik program konusuyla ilgili milletvekillerinin tartışmalarına sahne oldu.

Milletvekillerinin, halkın bu programın içeriği hakkında bilgilendirilmediği yönündeki eleştirilerine Başbakan İrsen Küçük yanıt verdi. CTP-BG Başkanı Yorgancıoğlu, "halkın bilgi sahibi olmadığı program için neden 'halkın programı' olarak sunulduğu şeklinde soru sordu.

Küçük, "Zaman zaman halk bu program hakkında bilgilendiriliyor." diyerek yanıtladığı eleştiriler yanında KTHY'nin neden hala ilgili komitelerde araştırıldığı konusu da TDP milletvekili Mustafa Emiroğulları'nın gündemi oldu. Bir an önce ilgili komitenin raporunun sunulmasının gerektiğini belirten Emiroğulları, bu konuda ek süre verilmesinin de anlamsız olduğunun ifade etti.

Ulaştırma Bakanı Ersan Saner'e dönerek "KTHY nerdedir, kurduğunuz yeni şirket nerdedir, neden bu komiteye araştırma için ek süre isteniyor, olmayan şirketin araştırması mı olur? Halk size bunun hesabını sandıkta soracaktır" dedi. Zaman zaman atışmaların yaşandığı Meclis'te Emiroğulları çıktığı kürsüde, "Kurultay sancısı karın ağrısı olmaya başladı, belli" dedi