BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN, HÜKÜMET PROGRAMINI OKUYOR

 Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Ulusal Birlik Partisi (UBP)- Demokrat Parti (DP) koalisyon hükümetinin programının okunması gündemiyle toplandı.

Genel Kurulun Olağanüstü toplantısı, Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında saat 10.40’da başladı.

Genel Kurul’da ilk olarak onaya sunuşlara yer verildi.

Meclis Danışma Kurulu’nun, 25 Nisan Pazartesi günkü birleşimde hükümet programı üzerine görüşmeler yapılacağından o günün gündeminde bulunan İhale Yasa Tasarısı ve diğer tasarıların bir sonraki birleşimde görüşülmesiyle ilgili kararı okundu ve onaya sunuldu. Karar, oybirliğiyle kabul edildi.

Ardından Başbakan Hüseyin Özgürgün, hükümet programını okumak üzere Meclis kürsüsüne çıktı. Özgürgün şu sıralar hükümet programını okuyor.

Meclis bugün sunulan programla ilgili görüşmeye 25 Nisan Pazartesi günü başlayacak. Meclis Genel Kurulu, Pazartesi günü hükümet programı üzerindeki görüşmesini tamamlarsa; Çarşamba günü güvenoyu oylaması yapılacak.

Anayasa’ya göre, programın Cumhuriyet Meclisi’nde okunmasından sonra güvenoyuna başvurulur. Güvenoyu için görüşmeler, programın okunmasından iki tam gün geçtikten sonra başlar ve görüşmelerin bitiminden bir tam gün geçtikten sonra oylama yapılır.

UBP ile DP’nin 15 Nisan’da hükümet protokolü imzalanmış, Bakanlar Kurulu listesi Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından 16 Nisan Cumartesi günü onaylanmış ve aynı gün Cumhuriyet Meclisi’nde okunmuştu.

UBP-DP hükümeti, 50 sandalyeli Meclis’te 23 milletvekiliyle temsil ediliyor. Hükümetin güvenoyunu bağımsızların da desteğiyle alması bekleniyor.