ÜSTEL: “KURBAN BAYRAMI’NIN, MİLLET OLARAK GÖNÜLLERİN HUZUR, SEVGİ VE KARDEŞLİK DUYGULARIYLA DOLMASINA VESİLE OLMASINI DİLERİM”

 Meclis Başkan Yardımcısı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili Ünal Üstel, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “yardımlaşmanın ve dayanışmanın sembolü olan Kurban Bayramı’nın, millet olarak gönüllerin huzur, sevgi ve kardeşlik duygularıyla dolmasına, bayram sevinciyle coşmasına vesile olmasını” diledi.

Üstel mesajında, “Bayramlar, dini ve milli inançlarımızı örf ve âdetlerimizle süsleyip, geçmişten devraldığımız mirası zenginleştirerek geleceğe taşıdığımız, hoşgörünün ve yardımlaşma duygularının en güzel örneklerinin sergilendiği yüzyıllar boyu özenle örülmüş değerlerimizin yaşatılması ve kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlayan sevgi günleridir” ifadesine yer verdi.

Bayramların, “sevinçleri büyütme mevsimi olduğunu” belirten Üstel, “Önce gönüllerimizi bir sevinç yumağı hâline getirelim, sonra annelerimizin ve babalarımızın gönüllerini alalım. Evlerin canlı bayramları olan çocuklarımızı, şefkat ve merhamete muhtaç öksüz ve yetimleri, yoksul ve kimsesizleri, evinde ve yatağında ziyaretçi bekleyen insanlarımızı sevindirmeyi unutmayalım. Asırlardan beri birlik-dirlik içerisinde kutladığımız, yardımlaşmanın ve dayanışmanın sembolü olan bu Kurban Bayramını da, millet olarak gönüllerimizin huzur, sevgi ve kardeşlik duygularıyla dolmasına, bayram sevinciyle coşmasına vesile olmasını dilerim” dedi.

Üstel, Kurban Bayramı vesilesi ile şehit ve gazileri, rahmet ve şükranla anarken, bayram günleri ile sınırlı olmaması gerektiğine inandığını belirttiği, hoşgörü, sevgi ve dayanışma içerisinde, günlerin bayram mutluluğu ile geçmesini diledi.

Üstel mesajında, halkın Kurban Bayramını kutlayarak, sevgi ve saygılarını sundu.