ALANLI: “BELEDİYE ÇALIŞANLARININ YANINDAYIZ… 20-25 KADAR ÇALIŞANIN DEVLET KADEMELERİNE AKTARILMASI İLE BU SORUN ÇÖZÜMLENEBİLİR“

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Yenierenköy Belediyesi çalışanlarını ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Hüseyin Avkıran Alanlı konuyla ilgili değerlendirmesinde, “Yenierenköy Belediyesi’nin çalışanlarının yanındayız. Uzun süreden beri çalışanların içinde bulunduğu bu sıkıntıları bilmekteyiz” dedi.

Hükümetin yanlış politikaları sonucu bugün bu sıkıntıların gündeme geldiğini ve yanlış politikalar yüzünden birçok belediyenin de batma noktasında olduğunu savunan Alanlı, “Bu sorunlar çalışanların suçu değildir. Sorunlara köklü çözüm bulunması ve Yenierenköy Belediyesi’nin fazlalık olarak nitelendirilen 20-25 kadar çalışanın da devlet kademelerine aktarılması ile bu sorun çözümlenebilir” ifadelerini kullandı.

“Bu uygulama emsal teşkil etmemelidir” diyen Alanlı, Karpaz bölgesinin adanın mağdur bölgesi konumunda olduğunu, emirnameler yüzünden bu bölgenin gelişmediğini kaydetti. Alanlı, “Hükümet edenlerin bölgeyi tanzim etmesi gerekir. Böylelikle devlet kadrolarına yapılacak 20-25 kişilik aktarma ile bu köklü sorun çözümlenebilir” dedi.