Fikrin ve Hukukun Üstünlüğü Hareketi Başkanı Barış Mamalı, yağmur sularının sel ve su baskınlarına dönüşmesinden belediye ve kaymakamlığın müşterek ihmalkarlığı olduğunu ileri sürerek, tüm maddi ve manevi zararların devlet tarafından tazmin edilmesi gerektiğini savundu.

Mamalı, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, son günlerde artan yağmurlarla oluşan su baskınlarının Lefkoşa ve Mesarya bölgesinde yaşayan insanları ciddi maddi ve manevi kayıplara uğrattığını iddia etti.

Yaşanan sel ve su baskınlarının önemli boyutlara ulaşmasında, çarpık yapılaşma ile dere yataklarının yetersizliği ve bakımsızlığının baş faktörler olduğunu savunan Mamalı, yağmur sularının bir felakete dönüşmesinden Belediye ve Kaymakamlığın müşterek ihmalkarlığı bulunduğunu ileri sürdü.

Mamalı, şöyle devam etti:

“Sel felaketlerinin önüne geçecek gerekli önlemleri zamanında almayan, yasal yetkilerini halk yararına kullanmayan, gerekli tedbirleri almada ciddi ihmalkarlıklar gösteren bu kurumlar, halkın çamur banyosu yapmasına ve ciddi zararlara uğramasına sebep olmuştur. Bu nedenle insanların uğradıkları tüm maddi ve manevi zararların bu devlet kurumlarınca son kuruşuna kadar tazmin etmelidirler” dedi.