“(DERİN AKTAŞLI YARARINA KONSER) ETKİNLİĞİNDEN DOĞACAK VERGİ MÜKELLEFİYETİNİN YERİNE GETİRİLMESİNİ SAĞLAYABİLECEK TUTARDA KATKI  İÇİN GEREKEN YAPILACAK”

 Maliye Bakanlığı, herhangi bir etkinlik için satılan giriş biletlerinden KDV tahsilinin yasal mevzuat gereği olduğunu ancak Derin Aktaşlı’nın tedavisine katkı için düzenlenen konserden doğacak vergi mükellefiyetlerin yerine getirebilmesini sağlayabilecek tutarda katkı koymak için gereğinin yapılacağını açıkladı.

Bakanlık, basında yer alan haberlerle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

“Gelir ve Vergi Dairesi’ne organizatör olarak yükümlü kaydı yaptıran yardımsever bir kişi, küçük Derin (Aktaşlı)’nın tedavisine katkı koymak amacıyla bir organizasyon düzenlemeyi planlayarak, 6 Mart 2014 tarihinde Gelir ve Vergi Dairesi Lefkoşa Şubesi’ne organizasyon giriş bileti basımı için başvurmuştur.

Gelir ve Vergi Dairesi çalışanları organizasyonun amacını öğrenince bilet onay işlemini yapmadan önce kendilerine, eğer işlemi hayır kurumu olan ilgili vakıf ve dernekler üzerinden gerçekleştirirlerse herhangi bir vergi borcu doğmayacağı konusunda bilgilendirme yapmışlardır.

Organizatör kendilerinin herhangi bir dernek veya vakıf üzerinden bu işlemi yapmak istemediklerini ve doğacak olan KDV’yi hayırsever vatandaşların ödeyeceğini belirtmiş ve bilet basım izni almışlardır. Mevcut yasal mevzuat çerçevesinde herhangi bir etkinlik için satılan giriş biletleri üzerinden zorunlu olarak Katma Değer Vergisi tahsil edilmektedir.

Bakanlığımız konuyla ilgili olarak aile yakınlarıyla temasa geçmiş olup, Maliye Bakanlığı olarak ilgili etkinlikten doğacak olan vergi mükellefiyetlerini yerine getirebilmelerini sağlayabilecek tutarda katkı koymak için gereğini yapacaktır.

Toplumsal algıda konuya olan duyarlılığından dolayı basına teşekkür ederken, minik Derin’e ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletilir, Derin’in bir an önce sağlığına kavuşmasını dileriz.”