“1974’TEN SONRA ADAYA GELEN 20 BİNİN ÜZERİNDE KARADENİZLİ VAR”

Ordu, Maliye Bakanı Ersin Tatar, KKTC’de 20 binin üzerinde Karadenizli bulunduğunu belirtti ve “Hep Türkiye sevgisi ile yaşadık, yaşıyoruz” dedi.

Ordu’da bulunan Tatar, Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti. Tatar, burada yaptığı konuşmada, KKTC'de Türkiye sevgisi ile yaşadıklarını vurguladı.

Tatar, “1974 yılından sonra bizimle oraya giden ve kaynaşan 20 binin üzerinde Karadenizli vardır. Dolaysıyla ben KKTC'den hepsinin sizlere selamlarını getirdim. KKTC'de hep Türkiye sevgisi ile büyüdük, yaşıyoruz ve Türkiye'deki gelişmeleri de büyük bir memnuniyetle izliyoruz” dedi.

Ordu'yla ilgili gözlemlerini de dile getiren Tatar, kentin çok geliştiğini, özellikle deniz içine yapılan havaalanının bitmesiyle turizmin bölgede daha çok gelişeceğine inandığını söyledi.

Tatar, eğitim konusuna da değinerek, “KKTC Doğu Akdeniz'de çok önemli bir devlet. Son yıllarda eğitim alanında önemli gelişmeler yaşandı. Orası hem bizim, hem sizin vatanınız. İnanıyorum ki birçok öğrencimiz eğitim için KKTC'ye gelecektir” diye konuştu.

Vali Orhan Düzgün ise ziyaretinden dolayı Bakan Tatar'a teşekkür ederek, Ordu ile ilgili bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından ziyaretin anısına Vali Düzgün, Maliye Bakanı Tatar'a çeşitli hediyeler, Tatar da Vali Düzgün'e tablo ve KKTC bayrağı hediye etti.

Tatar'ın yarın Ordu'da çeşitli ziyaretlerde bulunacağı belirtildi.

(AA-GUR) FOTOGRAFLI