Ülkemizde faaliyet gösteren, Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği tarafından tescilli Mağusa Mesarya Lions ve Nicosia New Generation Lions Kulüpleri, ikinci el gözlük camı ve çerçevesi geri dönüşüm aktivitesini birlikte başlatıyor.

Dünya çapında yirmiye yakın Göz Sağlığı Merkezi bulunan Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği, toplanan gözlükleri ayrıştırıp, yeniden kullanılabilir hale getirerek, daha az şanslı binlerce kişiye gözlük sağlıyor.

Merkezi Oak Brook, ABD'de bulunan Uluslararası Lions, her yıl düzenlediği göz sağlığı ve görme aktiviteleri ile dünya çapında binlerce kişiye yardımlar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, uluslararası merkeze bağlı Lions kulüpleri, kullanılamayan gözlükleri toplayıp, görme ile ilgilenen sağlık kurumlarına ulaştırıyor.

Gözlük çerçevesi dönüşüm aktivitesini birlikte başlatan Mağusa Mesarya ve Nicosia New Generation Lions Kulüpleri, Mart 2021 tarihine kadar toplayacakları ikinci el gözlük çerçevelerini, uluslararası merkezin Avrupa'da faaliyet gösteren Lions gözlük merkezlerine göndererek, bu büyük aktiviteye destek vermeyi hedefliyor.

Her iki kulübün sosyal medya hesaplarında yapılan duyurularla ortak aktiviteyi başlatan ülkemizin bağımsız Lions kulüpleri, gözlük çerçevesi dönüşüm aktivitesine katkı koymak isteyen vatandaşlardan ve hizmet gönüllülerinden destek bekliyor.

Mağusa bölgesinde toplanacak olan gözlükler için +90 548 840 59 39, Lefkoşa bölgesinde toplanacak gözlükler için ise +90 548 836 00 68 ulaşmanız yeterli olacağı belirtiliyor.

İkinci el gözlük çerçevesi dönüşüm aktivitesine katkı koymak isteyenler, Mağusa Mesarya ve Nicosia New Generation kulüplerinin sosyal medya (Facebook ve Instagram) hesapları üzerinden de rahatlıkla iletişime geçerek, kullanmadıkları gözlükleri ulaştırma şansına sahip.