Gazimağusa, 27 Eylül 13 (.): Sanatçı Ayhatun Ateşin eğitmenliğinde Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) bünyesinde 5-12 yaş çocuklara yönelik düzenlenen  “Sanata İlk Adım” ile “Yaratıcı Fikirler” atölyelerinin sergisi açıldı.

Gazimağusa Kültür Kongre Merkezi’nde (KÜKOM), CTP Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali, Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, Sanatçı Ayhatun Ateşin ile atölye çalışmalarına katılan çocukların ve ailelerinin katılımıyla açılan sergi 7 Ekim’e kadar 10.00-20.00 saatleri arasında gezilebilecek.

37 çocuk 2 yıl boyunca atölye çalışmaları çerçevesinde seramik, cam, gravür, resim gibi farklı disiplinlerde çalıştı.  Çocuklara sanata farkındalık aşılamayı amaçlayan atölye çalışmalarının bir diğer özelliği ise  atık malzemelerin kullanılmış olması.

Atölye çalışmalarına katılan çocuklar açılışta bir de jest yaparak, Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp ile sergiyi takip eden basın mensuplarına  birer çalışma hediye ettiler.

KAYALP

Gazimağusa  Belediye Başkanı Oktay Kayalp çok önemli bir serginin açıldığına dikkat çekerek, MAGEM bünyesinde 37 çocuğun farklı sanat dallarında emek harcadığını belirtti.

Kayalp, MAGEM’in gençlerin ve çocukların yeteneklerini açığa çıkarma ve yetenek kazandırmada önemli bir misyon üstlendiğini söyleyerek, serginin gerçekleşmesindeki emekleri nedeniyle öğretmen, veli ve çocuklara teşekkür etti.

(YIL/GUR) FOTOĞRAFLI