Maden, Metalurji ve Jeoloji Mühendisleri Oda Başkanı Birol Karaman, Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde görüşülmeye başlanacak olan 2015 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nda su yönetiminde alınacak tedbirlerin Kıbrıslı Türklerin geleceğinin şekillendirilmesi bakımından büyük önem taşıdığını belirtti.

Oda Başkanı Birol Karaman yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’den getirilecek suyun yönetimi konusunda bütçede yapılacak ayarlamanın, KKTC’nin geleceği açısından önemli olduğunu belirtti.

Özellikle su yönetimi konusunda önemli görevleri bulunan Su İşleri Dairesi ile Jeoloji ve Maden Dairesi’nin teknik eleman ve alt yapı yönünden güçlendirilmesi gerektiğini kaydeden Birol, “İstihdam edilecek personelin eğitimlerinin yapılarak kamu kurumlarının yetişmiş insan kaynağı bakımından geliştirilmesi 2015 yılı için öncelikli hedef olmalıdır” dedi..

Öte yandan iklim konusundaki verileri sağlamak ve su yönetimi konusundaki öngörüleri doğru bir şekilde yapabilmek bakımından Meteoroloji Dairesi’nin de hem insan kaynağı hem de teknolojik alt yapı yönünden güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Karaman, su konusunda atılması gereken adımlarla ilgili Oda’nın her zaman sorumluluk almaya ve katkı sağlamaya hazır olduğunu kaydetti.

Karaman, “2015 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı su yönetimi konusunda hükümetin niyetini ortaya koyacak olan ciddi bir sınavdır ve bu sınavı başarı ile vermesi Kıbrıslı Türklerin geleceği açısından hayatidir” dedi.