Maden, Metalurji ve Jeoloji Mühendisleri Odası’nın dün yapılan 35’inci Genel Kurulu’nda başkanlığa Birol Karaman getirildi.

Odadan yapılan yazılı açıklamada, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (KTMMOB) bağlı Maden, Metalurji ve Jeoloji Mühendisleri Odası’nın 35. Genel Kurulu’nda başkanlığa oybirliği ile tek aday olan Birol Karaman’ın getirildiği kaydedildi.

KTMMOB Genel Başkanı Zihni Turkan ve Birlik Genel Sekreteri İzzet Volkan’ın da hazır bulunduğu genel kurulda yönetim kurulu üyelikleri için de seçime gidildi.

Yapılan seçim sonucunda üyeliklere Hilmi Dindar, Dr. Mehmet Necdet, Naim Korkmazcan, ve Oğuz Vadili getirildi.

TURKAN: “MÜZE PROJESİNE DESTEK OLACAĞIZ”

KTMMOB Genel Başkanı Zihni Turkan genel kurulda yaptığı konuşmada, mesleki denetim tüzükleri konusunda yaşanan tıkanıklığı aşma noktasına geldiklerini açıklayarak, yeni dönemde bu sorunun mutlak surette çözüleceğini ifade etti.

Odanın Lefkoşa Yerbilimleri Müzesi Projesi’ne değinen Turkan, “Müze projenizi birlik yönetim kurulu olarak desteklediğimizi ve her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha söylemek isterim” dedi.

AKÜN: “FİNANSMAN NOKTASINDA PÜRÜZLER VAR”

Son iki dönemde oda başkanlığı görevini yerine getiren Yrd. Doç. Dr. Ertan Akün de, müze projesinin önemine değinerek, finansman noktasında yaşanan bazı pürüzlerin aşılması halinde bu projenin hızlı  şekilde ilerleyeceğine inandığını söyledi.

Taşocakları raporunun Meclis Başkanlığı’na sunulma aşamasına geldiğini belirten Akün, bunun sorunun çözümüne yönelik bilimsel bir bakış açısı getireceğini ifade etti.

KARAMAN: “40 YILLIK BİR MİRASI DEVRALIYORUZ”

Maden, Metalurji ve Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanlığı’na seçilen Birol Karaman da konuşmasında, 40 yıllık bir mirası devraldıklarını ve bu emaneti en iyi şekilde koruyacaklarını söyledi.

Yeni dönemde petrol ve doğalgaz konusu başta olmak üzere taşocakları, CMC ve su konusunda çeşitli çalışmalar yapmayı planladıklarını anlatan Karaman, oda üyelerinin aktif desteğini talep etti.