LTB Başkan adayı Harmancı: LTB’yi icraat yapan bir belediye haline getirdik

LTB Başkan adayı Mehmet Harmancı, LTB’yi icraat yapan bir belediye haline getirdiklerini belirterek, “Biz halkın hizmetkarlarıyız” ifadelerini kullandı.

LTB başkan adayı Mehmet Harmancı, Eziç’te basın toplantısı düzenledi.

LTB'nin geçmiş 8.5 yılı iyi yönetim örneklerini taşıdığını kaydeden Harmancı, “Biz diktatör değil, halkın hizmetkarlarıyız” dedi.

“LTB’Yİ İCRAAT YAPAN BİR BELEDİYE HALİNE GETİRDİK”

Harmancı, LTB’yi icraat yapan bir belediye haline geldiklerini dile getirerek, “901 personelle göreve geldik şu an personel sayısı 722... İstihdama dayalı büyüme ortaya koymadık” ifadelerini kullandı.

Karar alma süreçlerine ve bütçenin belirlenme aşamasında katılımcı bir anlayış sağladıklarını ifade eden Harmancı, “Bölge toplantıları yapıyoruz, muhtarlara ve sivil toplum örgütlerine anketler yapıyoruz” diye konuştu.

Harmancı, atık sulardan ve hayata geçirilen yapılardan gelir elde ettiklerini kaydederek, “Her bir ihalemiz son derece şeffaf olarak gerçekleşti. Dayanıklı bir mali yapı yarattık” dedi.

“EKONOMİSTLERLE TOPLANTILAR YAPIP, PANDEMİ DÖNEMİNDE FARKLI SENARYOLARI ELE ALDIK”

Bu ülkede 28 belediye ve sayısız devlet dairesi olduğuna dikkat çeken Harmancı, “Ekonomistlerle planlama toplantıları yapıp, pandemi döneminde farklı senaryoları ele aldık” ifadelerini kullandı.

Harmancı, LTB’nin borçlarıyla ilgili manipülasyon yaratıldığını söyleyerek, “Doğrudan doğruya borçlar konusunda çirkin saldırı yapılıyor” diye konuştu.

2015 yılından itibaren kamuya 0 borç yarattıklarını, 2018'de banka borçlarını kapattıklarını kaydeden Harmancı, “Geriden gelen ve bizden önce yaratılan borç 248 milyon TL’ydi. 74 milyonunu geri ödedik” açıklamasında bulundu.