ÇALIŞANLARA 2012’NİN SON ÜÇ AYININ MAAŞLARI CUMAYA KADAR ÖDENECEK

SENDİKANIN KARARINA GÖRE EYLEMLERE HİÇ KATILMAYANLARA ÖDEME YAPILMAYACAK

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Yönetim Kurulu, Lefkoşa Türk Belediyesinde (LTB) çalışan üyeleri ile birlikte, LTB’deki eylemin sonlandırılması ile  ilgili dün varılan mutabakatı görüşmek üzere Kıbrıs Türk Amme Memurları sendikasında bir araya geldi.

YARIN İŞBAŞI...

Toplantıda Başbakanlıkla varılan mutabakat gereği Belediye’de eylem yapmakta olan çalışanların yarından itibaren işbaşı yapması kararlaştırıldı.

16.00’DA BAŞBAKANLIKTA PROTOKOL İMZALANACAK

BES Başkanı Savaş Bozat toplantı sonrası yaptığı konuşmada,  Başbakanlıkta bugün saat 16.00’da varılan mutabakatla ilgili protokol imzalanacağını ve bu protokolde 6 Milyon TL’lik devlet desteğinin Belediye’ye aktarılmasının öngörüldüğünü söyledi.

CUMA’YA KADAR MAAŞLAR ÖDENECEK

Bozat, varılan mutabakata göre  2012 yılının son 3 ayına ait maaşların Cuma gününe kadar ödeneceğini, çalışanların yarından itibaren işbaşı yapacağını, yeniden yapılandırma çerçevesinde Ocak ve 13. Maaşların da nasıl ödeneceğinin belirleneceğini söyledi.

“BAŞBAKAN 29 OCAK’A KADAR BAŞKAN VE BELEDİYE MECLİSİNE SÜRE VERDİ”

Bozat Başbakan Küçük’ün Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları ve Belediye Meclisine yeniden yapılandırma çalışması yapmak için 29 Ocak’a kadar süre tanıdığını, çalışmanın tamamlanmaması halinde tümünün istifasını isteyeceğini söylediğini de açıkladı.

“HRİSTOFYAS’IN İSMİNİN GEÇMESİ ETKİLİ OLDU”

Bozat, Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas’ın isminin geçmesi üzerine hükümetin, Belediyedeki sorunların çözümü yönüne gittiğini söyledi.

“SEÇİM VE YENİDEN YAPILANDIRILMAYA GİDİLMEDİĞİ SÜRECE LEFKOŞA’NIN ÖNÜ KAPALI”

Bozat belediyede yeni bir seçim ve yeniden yapılandırılmaya gidilmediği sürece, Lefkoşa’nın önünün kapalı olduğunu ve Lefkoşa’ya maaş ödemeleri dışında herhangi bir yatırımın yapılmasının mümkün olamayacağını da ifade etti.

“İŞTEN ÇIKARILACAKLAR...BU TASARRUF İÇİN GEREKLİ”

Bozat bir soru üzerine 6-7 yıldır işe gelip, “tek kuruşluk iş yapmayan” insanlar bulunduğunu ve bunların işten durdurulmasının kaçınılmaz olduğunu söyleyerek, bunun Belediye’nin %25 tasarrufa gidebilmesi için gereklilik olduğunu bildirdi.

Bozat işe gelmeyip maaş alanların da işten çıkarılmasıyla, Belediye’nin önünün açılacağını kaydetti.

EYLEMLERE HİÇ KATILMAYANLAR MAAŞ ALAMAYACAK

Bozat, eylem ve grevlere katılanların belli olduğunu ve hiç eylemlere katılmayan 150-200 kişinin maaş alamayacaklarını söyledi.

Bunun sendikanın bir kararı olduğunu belirten Bozat, kendisinin üye bazında üyelerini sorgulamak zorunda olduğunu ve bu 150-200 kişinin hangi yolda yürüyeceklerine artık karar vermesi gerektiğini söyledi.