Lefkoşa Türk Belediyesi ile Lefkoşa Rum Belediyesi çalışanlarının hem KKTC hem de Güney Kıbrıs’ta çektiği 40’ar fotoğraf ara bölgede sergileniyor.

LTB’den verilen bilgiye göre, Lokmacı bölgesinde oluşturulan “Belediyeci Gözüyle Lefkoşa” isimli sergi, Birleşmiş Milletler himayesinde LTB ile Lefkoşa Rum Belediyesi işbirliğinde düzenlendi. Sergide her iki belediye başkanının çektiği birer fotoğraf da sergileniyor.

Fotoğrafların bir hafta sergileneceği serginin açılışına, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Konstantinos Yorgacis ve BM Sivil İşler Bölümü Sorumlusu Feylene Woolley de katıldı.

HARMANCI

LTB Başkanı Mehmet Harmancı açılışta yaptığı konuşmada işbirliğinin önemini vurguladı.

Harmancı, “Birçok medeniyete evsahipliği yapmış çok kültürlü bir şehirde yaşıyoruz. Bunu anlayarak ona göre yaşamalı ve hizmet politikamızı ayarlamalıyız. Çözüm görüşmelerinin tekrar başladığı ve çözüm umudunun arttığı bu zamanlarda her alanda işbirliği yapmalıyız, çünkü bu şehir bizimdir ve birdir” dedi.

YORGACİS

Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Konstantinos Yorgacis de, serginin, hem çalışanları ortak çalışmalara yönelttiğini hem de yakınlaşmaya katkı koyduğunu söyledi, ortak sanatsal etkinliklerin devam etmesi temennisinde bulundu.