İstifalar Müdüre teslim edildi


Lefkoşa Türk Belediye’sinde görev yapan ve bir süre önce istifalarını açıklayan CTP-BG’ye mensup 7 üye, istifa mektuplarını bugün LTB Müdürü Mehmet Çakmak’a sundu.

CTP’nin LTB önünde yaptığı eyleme katılan meclis üyeleri, Belediye binasına girerek LTB Müdürü Mehmet Çakmak’a istifalarının gerekçelerini içeren bir mektubu sundular.

Mektup, CTP’li meclis üyelerinden Önol Aktolga tarafından eylem yerinde de okundu. 

 

LTB önüde istifa sesleri

Eylemciler 'Cemal istifa','Eroğlu istifa','İrsen istifa' sloganları atıyor. BES Başkanı Savaş Bozat yaptığı konuşmada, "Temiz bir Lefkoşa için yola çıktık ama temiz bir Kuzey Kıbrıs için bu yola devam ediyoruz, Ne Belediye Başkanına ne de Başbakana ihtiyacımız yok" dedi. Bozat ayrıca sorumluluklarını yerine getiremeyecek olan varsa istifa etmesi gerektiğini dile getirdi. 

"Temizliğe farelerden önce hükümetten başlanmalı"

KTZO Başkanı Hürrem Tulga,"Evimizin önünü temizleyince, memleket temizlenir dediler ama gördük ki çöpler içinde kaldık. Birlikte bu ateşi yakmak için yola koyulduk , sonuca birlikte gideceğiz. Ama önce belediye yeni bir yönetime kavuşmalı. Ancak o zaman Lefkoşa temizlenir .TAK çöpler temizlenmeli diye yayın yaptı onları kınıyoruz. Bugün belediyeyi eski yönetiminden kurtarmak , hükümeti temizleme günüdür. Lefkoşa'nın temizliğine farelerden önce hükümetten başlanmalı" dedi.


Senini gücün buna yeter mi ?"

CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, "Belediye ve hükümet kokuştu ancak umut burada sizlerle Lefkoşa'da. Cemal Lefkoşanın umudunu tüketmek için elinden geleni yaptı, biz buna herzaman karşı çıktık. Küçük belediyenin kaynaklarını seçim için kullandı. UBP sorunlara çözüm üreteceğine Anayasa aykırı icraatlar yaptı. İş başı yapmayan LTB çalışanlarını işlerine son vernekle tehdit ediyor, senin gücün buna yeter mi ?" dedi.

 

"Çok laf duyduk ama hiç iş göremedik"

Yorgancıoğlu,"LTB bu başkanla, Kuzey Kıbrıs'ta bu Başbakanla kurtulamaz. UBP'den çok laf duyduk ama hiç iş göremedik. Diğer CTP'li belediyeler ise büyük işlere imza attılar. Bizim söz söylemeye ihtiyacımız yok. Biz LTB'yi ve hükümeti devralmaya hazırız. LTB'yi ve bu ülkeyi bu hale getirenlerden hesap soracağız. Eroğlu'ndan da siyaseten hesap soracağız. Bu ülkenin geleceğini kurtarma adına bu kavgayı birlikte yürütmeliyiz.Yarın Başsavcılığa giderek Sayıştay dosyalarının hesabını soracağız"dedi.