LTB İle BES Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

LTB’den yapılan açıklamaya göre, LTB toplantı salonunda bugün imzalanan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) 1 Ocak 2015-31 Aralık 2016 tarihlerini kapsıyor.

Sözleşmeye Lefkoşa Belediyesi Başkanı (LTB)  Mehmet Harmancı ve Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Ulus Arpalıklı imza koydu.

TİS Komisyonu’nda görevli meclis üyeleri, belediye idaresi yöneticileri ve sendika yetkilileri de törende hazır bulundu

HARMANCI

İmza töreninde konuşan LTB Başkanı Mehmet Harmancı,Toplu İş Sözleşmesi’nin çalışanların verimliliğini artırma adına önemli olduğunu belirtti.

Harmancı, memurların daha önce yasa gereği intibaklarının yapıldığını,  işçilerin bu konuda uzun zamandır yaşadığı mağduriyetin ise yeni sözleşmede giderildiğini kaydetti. 

Harmancı, işçilerin sınıflandırılmalarının yapılmasının yeni Toplu İş Sözleşmesi’nin en önemli adımı olduğunu ve günümüz koşullarına uygun yeni sınıflar getirildiğini söyledi.

Bugün imzalanan Toplu İş Sözleşmesi’nin işçilerin 10 yıllık mağduriyetini ortadan kaldırdığını dile getiren Başkan Harmancı, bu imzalanan TİS ile tüm işçilerin günümüz şartlarına göre  sınıflarının eşitlendiğini kaydetti. Bu sınıflandırmaların ek bir külfet olarak değerlendirilemeyeceğini vurgulayan Başkan Harmancı aile yardımının da değişmeden devam ettiğini kaydetti.

ARPALIKLI

BES Başkanı Ulus Arpalıklı ise belediye idaresi ile sendikanın aylardır işçilerin sınıflandırma konusu üzerinde ortak çalışma yaptığını ve yıllardır ortada olan bu mağduriyetin LTB ile BES’in uzlaşması ile ortadan kaldırıldığını kaydetti.

İşçilerin sınıflandırmalarının yapılması için uzun emekler sonucunda imza aşamasına gelen TİS’in hem Lefkoşa halkına hem LTB’ye hem de çalışanlara hayırlı olmasını dileyen Başkan Arpalıklı sendika olarak imzayı atmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.