DİMİTRİADİS’TEN LOİZİDU’YA AİT EVLE İLGİLİ YORUM

Girne’deki mal ve mülklerine ulaşmasını engellediği gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)’de Türkiye’yi 1 milyon 120 bin Euro tazminat ödemeye mahkum eden Titina Loizidu isimli Rum kadının eviyle ilgili dün Kıbrıs Türk basınında çıkan haber, bugünkü Rum basınında da gündem oldu.

Politis gazetesi, Kıbrıs Türk basınında dün çıkan haberde, Titina Loizidu’ya ait evin kaderine terk edildiğinin ve kötü durumda olduğunun ifade edildiğini, evin son durumuyla ilgili fotoğraflarının yansıtıldığını kaydetti.

Loizidu davasını AİHM’e taşıyan avukat Ahilleas Dimitriadis konuyla ilgili gazeteye yaptığı açıklamada,  konunun Bakanlar Komitesi’nin önünde olduğunu ve yeniden alevlenmesinin kendisini şaşırtmadığını, çünkü gelecek hafta bu konunun Strazburg’da yeniden görüşülmesini beklediğini söyledi.

Habere göre Dimitriadis, Loizidu’nun malıyla ilgili talebinin malının iadesi olduğunu da ifade ederken, Türkiye’nin bu karara saygı göstermesini beklediğini dile getirdi.

Haber, Fileleftheros gazetesinde “Titina’nın Evi Çökmeye Hazır”, Alithia gazetesinde de “Titina’nın Girne’deki Evi Harabeye Döndü... Kıbrıslı Türk Komşuları Onu Evine Dönmeye Çağırıyor” başlıklarıyla yansıtıldı.

(GE/GUR)