İngiltere’nin Avrupa Birliği Bakanı David Lidington, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde (MEB) bulunan doğalgaz yataklarından Kıbrıs’taki her iki toplumun da yararlanması gerektiğini, bu yüzden doğalgazın Kıbrıs sorununun çözümünün mükafatı olacağını söyledi.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Lidington’ın, İngiliz Parlamentosu Partiler Arası Kıbrıs Komitesi tarafından parlamentoda düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada Kıbrıs sorununa da değindiğini yazdı.

Habere göre, İngiltere’nin müzakerelerde hakemlik rolü üstlenemeyeceğini vurgulayan Lidington, ülkesinin Garantörlük Anlaşmasından doğan yükümlülüklerinin farkında olduğunu ve bunları çok ciddiye aldığını belirtti.

Lidington, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenliğine ve bağımsızlığına saygı gösterdiklerini, Kıbrıs’ın bölünmesini yada başka bir ülkeyle birleşmesini desteklemelerinin mümkün olmadığını” ifade etti.

Habere göre, söz konusu etkinliğe katılan Rum Yüksek Komiseri Büyükelçi Aleksander Zinon ise, Türkiye’nin Kıbrıs’ın bölünmesi yönünde çalıştığı iddiasında bulundu.

(SB/FEZ)