CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ BURCU, KIBRIS’IN KUZEYİNDEKİ KÜLTÜREL ETKİNLİĞİN GÜNÜ, YERİ VE İÇERİĞİNİN HENÜZ BELİRLENMEDİĞİNİ AÇIKLADI

 Cumhurbaşkanı Sözcüsü Barış Burcu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’in bir araya geleceği Kıbrıs’ın kuzeyindeki kültürel etkinliğin günü, yeri ve içeriğinin henüz belirlenmediğini açıkladı.

Burcu, TAK muhabirinin konuya ilişkin sorusunu yanıtında, iki liderin yakın bir gelecekte Kıbrıs’ın kuzeyinde bir kültürel etkinlikte buluşmak üzere mutabakat sağladıklarının daha önce duyurulduğuna işaret etti.

Sözcü Burcu, “Bu etkinliğin günü, yeri ve içeriğiyle ilgili henüz tespit edilmiş bir durum yoktur. Bunun belirlenmesi halinde basına gerekli açıklama yapılacaktır” dedi.

Akıncı ile Anastasiadis, 8 Haziran’da Limasol’da LBT’nin sahnelediği  “Kıbrıs, Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” oyununu birlikte izlemişti.

Rum basınında bugün yer alan bir haberde, iki liderin 8 Temmuz’da Salamis Antik Tiyatrosu’nda Euripides’in “Hippolütos” oyununu izleyebileceği iddia edilmişti.