MERAL AKINCI İLE ANDRİ ANASTASİADİS, TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNE İLİŞKİN KONULARI ELE ALDI

BM GENEL SEKRETERİ’NİN ÖZEL TEMSİLCİSİ SPEHAR’IN DA KATILDIĞI TOPLANTIDA BM BARIŞ GÜCÜ KOMUTANI LUND, SAMANİ VE PİRİSHİS DE HAZIR BULUNDU

SAMANİ: “LİDER EŞLERİNİN SÜRECE KATKI KOYABİLECEKLERİ FAALİYETLER PLANLANDI”

Lefkoşa, 18 Haziran 16 (.): Lider eşleri Meral Akıncı ile Andri Anastasiadis, devam eden Kıbrıs müzakerelerine katkıda bulunmak amacıyla dün ara bölgede bir araya geldi.

BM’den elde edilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in eşi Andri Anastasiadis, toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin konuları ele aldı.

Ledra Palace Otel’de yer alan toplantı yaklaşık 1.5 saat sürdü. Toplantıya BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar ile BM Kıbrıs Barış Gücü Komutanı Kristin Lund da katıldı.

Toplantıda ayrıca Teknik Komiteler Eş Koordinatörleri Meltem Onurkan Samani ile Andreas Pirishis’in yanı sıra İki Toplumlu Cinsiyet Eşitliği Komitesi Eş Başkanı Mine Yücel de hazır bulundu.

TAK muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Teknik Komiteler Eş Başkanı Meltem Onurkan Samani, toplantının, BM Barış Gücü Komutanı Kristin Lund’un davetiyle gerçekleştiğini söyledi.

Onurkan Samani, “Lider eşlerinin sürece katkı koyabilecekleri faaliyetlerin planlandığı toplantıda, sürece toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısının yansıtılması da değerlendirildi” dedi.

(FEZ/GÜL) FOTOĞRAFLI

Haber: Fezile Atüf Öksüz