Lefkoşa'daki Eczanede Büyük Vurgun!

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da çalışmakta olduğu ecza deposunda faturalarda sahtelik yaparak para çalan zanlı Muhsin İlhan teminata bağlanmak üzere bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli Şubede görevli polis memuru Ahmet Gürün olayla ilgili bulguları aktardı. Gürün huzurda bulunan zanlı Muhsin İlhan’ın müstahdemi olduğu Atacağ Ecza Deposunda Eylül 2013 ve Nisan 2015 tarihleri arasında pazarlamacı olarak çalıştığı sırada satmış olduğu ilaçların faturalarında sahtelik yaparak tahsil ettiği 33 bin 162 TL parayı çaldığını söyledi. Zanlının Müstahdem tarafından hırsızlık, evrak sahteleme ve sahte evrakı tedavüle sürmek suçundan aleyhine soruşturma başlatıldığını söyleyen polis başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ancak etki etme olasılığının bulunmadığını belirterek zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurda bulunan zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna gidip ispat-i vücut etmesi ve KKTC vatandaşı 2 kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.